Ryska jakt spaniel - valpar

Förfäderna till den ryska jaktspanielen, den gamla hundens ras, var långa spanska spanjorer. Idag är den här jaktrasen på västra Europas territorium ganska vanligt. Dessa hundar är underbara jägare på fältet, träsk, vattenfåglar och fågel. Dessutom kan de jakten på harar. I den ryska huvudstaden vid utställningar delar ryska jaktspaniels ständigt ut priser med irländska setters.

Rasstandard

År 1951 godkändes den ryska jaktspanielens standard, som uppfyller alla krav från professionella jägare. Dessa är hårda, aktiva hundar, vars kropp är stark, och ullen är lång. Färgen kan vara svart, röd, två- och trefärgad.

Spanierna har tjockt, långt, glänsande och vågigt hår. Konstitutionen är stark, muskulös. Bland rasens brister är det ofta tecken på rickets, svag uttryckt dimorfism, fysisk underutveckling och storlekar som överstiger standarden.

utbildning

Om du efter en lyckad uppfödning av den ryska jaktspanielen fick en av valparna, som vanligtvis är i kullen 4-6, då ska utbildningen hanteras från de första dagarna. Ett kort, väl uttalat smeknamn som jagar ryska spaniel kommer snabbt ihåg om han associerar det med trevliga stunder - matning, promenader och lek. Omedelbart efter födseln visar valparna från den ryska jaktspanielen gränslös vänlighet mot människor. De älskar alla familjemedlemmar vansinnigt. Utbildningen av den ryska jaktspanielen utförs under ett speciellt program från tre till fyra månaders ålder. Korrekt utbildad och utbildad hund redan vid första jakten kan tacka dig med en skottkrok. Efter några månader kommer hunden att lära sig att kontrollera och kontrollera hans temperament, instinkter och instinkter.