Myasthenia Gravis - symtom, orsaker

En av de mest kända autoimmuna sjukdomarna är myasthenia gravis. Denna sjukdom påverkar det neuromuskulära systemet. Orsakerna till myasthenia gravis kan vara olika, men symtomen på sjukdomen för de flesta organismer är desamma. Sjukdomen är förknippad med ökad trötthet i muskelfibrer. Myasthenia Gravis, både män och kvinnor, men som erfarenhet visar, drabbas sjukdomens rättvisa kön mycket oftare.

Orsaker till myasthenia gravis

Trots det faktum att sjukdomsstudien har pågått i många år är det säkert att myasthenia gravis börjar, kan experter inte säga. Självklart spelar ärftlig predisposition en viktig roll i utvecklingen av sjukdomen. Det är av denna anledning att myasthenia gravis ibland kan observeras även hos nyfödda. Men efter några veckor, och även dagar, passerar barnens sjukdom sig själv.

En annan möjlig orsak till myasthenia gravis är en tumör i tymus eller tymus körtel . I detta fall finns antikroppar i kroppens vävnader som skadar friska receptorer som deltar i kontraktion av muskelfibrer. Sådana antikroppar bildas som ett resultat av störningar som förekommer i generna av proteiner. Anledningen till allt detta är otillfredsställande tillstånd i immunsystemet.

Symptom på myasthenia gravis

Det finns tre huvudformer av myasthenia gravis:

Alla kan vara medfödda eller förvärvade och leda till avslappning av strimmiga muskler. Detta händer i de flesta fall efter fysisk ansträngning.

Den huvudsakliga symptomen på myasthenia gravis är dubbelsyn. Parallellt med denna manifestation av sjukdomen kan ofrivillig utelämning av ögonlocken uppstå. Patientens ögon blir tröttare snabbare än vanligt, och detta observeras mot bakgrund av lätt noggrann belastning.

I de flesta fall, i första hand, musklerna lider, de impulser som matas direkt från kranialnerven. I framtiden, eftersom utvecklingen av sjukdomen kan påverka musklerna i nacken, lemmar.

Ju längre myasthenia gravis förblir utan uppmärksamhet, desto mer symtom på sjukdomen uppträder. Ett vanligt symptom på sjukdomen är också ett brott mot diktionen. Många patienter efter fysisk ansträngning upplever svårigheter, försöker låta några enkla ord och fraser.

Dessutom kan den generaliserade bulbar och okular myasthenia gravis känna igen av följande symtom:

I bulbar myasthenia är det bland annat förändringar i tal. Patientens röst blir hes, grov, hes och ganska tyst. En generaliserad form av sjukdomen åtföljs av extremiteternas svaghet. På morgonen kan patientens tillstånd anses vara ganska tillfredsställande, men på kvällen blir det stadigt försämrat.

I de tidiga stadierna efter en kort vila kommer patientens tillstånd helt åter till normal. Men över tiden kommer symptomen på myasthenia gravis att förbli även efter en fullständig avkoppling.

Hantera sjukdomen kan vara med drogerna, som inkluderar acetylkolin. Det bästa sättet är Proserin eller Kalimin. Dessutom kan kortikosteroider och cytostatika förskrivas. Om det behövs tas patienten bort tymus körtel.