Lake Alajuela


Panama är ett ljust, exotiskt land med många naturattraktioner . En av dem är Lake Alajuela, som ligger i Chagres National Park och är dess huvudsakliga dekoration.

Allmän information

Lake Alajuela är inte bara den främsta dekorationen av Chagres Park. Tillsammans med Chagresfloden och andra bifloder är denna behållare den viktigaste källan till vatten som behövs för Panamakanals arbete. Dessutom reglerar den också vattennivån i Lake Gatun . Alajuela-sjön var tidigare känd som Madden, och endast med övergången till kontrollen av Panamakanalen omdirigerades den till Alajuela.

Rekreation och underhållning på Lake Alajuela

Den mest populära underhållningen på Lake Alajuela i Panama är forsränning, vattenskidor, skotrar och mycket mer. Mycket populär och fiske på sjön, dykning och, naturligtvis, simning. Också i Chagres nationalparks territorium och i synnerhet till sjöar Alajuela är det tillåtet att campa, eftersom många turister tycker om och njuter av. Få där annars kan du enkelt bryta ett tält nära en vacker sjö omgiven av tropiska skogar.

Vad mer att se på Lake Alajuela?

Den viktigaste höjdpunkten i Chagres National Park, på vars territorium Alaquela ligger, är indiens stamme Embera-Vovaan . För att komma till bosättningen, kan du simma över Lake Alajuela med båt, och sedan flotta på flottorna längs Chagres River. Efter att ha passerat tropikerna kommer du in på indianernas bosättning. Stammen Ember-vonaan är ett mycket vänligt folk som noggrant bevakar sina traditioner och kultur. Stamens herrar kan köpa en souvenir från kokosnötter, eller hämta från Panama hantverk av trä (korgar, skulpturer, etc.).

När ska man besöka Lake Alajuela?

Säsonger på Lake Alajuela, liksom i hela Panama, är uppdelade i torr och regnig. Torrperioden (sommar) faller för perioden från november till mars, vid denna tidpunkt är lufttemperaturen cirka 25 ° C och mängden nederbörd är minimal. På vintern, vid samma temperaturer förekommer det ofta regn, vilket väsentligt kan komplicera sjön.

Hur kommer jag till Lake Alajuela?

Avståndet från Panama till Chagres National Park, där Alajuela Lake ligger, är cirka 40 km, resan är 30-40 minuter. Ingången till parken betalas och är $ 10.