Museer i Sydkorea

Sydkorea är ett land där idealiska villkor för rekreation av olika kategorier av resenärer skapas. Förutom de nationella och nöjesparker som det är känt till är mer än 500 gallerier och utställningar om olika ämnen koncentrerade här. Anländer till Sydkorea är det lätt att hitta ett museum som kan tillgodose alla nyfikna turisters krav.

Historiska museum i Sydkorea

Kännedom om detta fantastiska land bör börja med en studie av dess historia och kultur . Vila i Seoul , du måste definitivt besöka Koreas nationalmuseum . En rik samling och ett område på 30,5 hektar gör det till det sjätte största museet i världen. Här kan man inte bara lära sig om statens historia utan också att lära känna sina kulturella värderingar. De återspeglas i sådana utställningar som:

Turister som inte vet hur man ska komma till Koreas nationalmuseum ska dra fördel av linjerna nr 1 och 4 i Seoul tunnelbanan . Det är nödvändigt att nå stationen "Incheon" och gå 600 m nordost.

Grenarna på Koreas centrala historiska museum ligger i städerna Pye, Cheongju, Gyeongju , Kimhae , etc. Seoul Historical Museum är också verksamt i huvudstaden i det kungliga palatset Kyonghigun. Huvuddelen av hans utställning är ägnat åt Joseon-dynastin.

Förutom nationella museer förtjänar etnografiska byar särskild uppmärksamhet. Traditionella koreanska byar och bosättningar presenteras här, vilket visar livet för detta folk. Trots modernismen i landet, stödjer många människor fortfarande sina förfäders sätt att leva i många byar. Du kan ta reda på alla dess subtiliteter i den etniska byn i Yongin och det nationella folkloremuseet i Korea , beläget i Seoul.

Vetenskapliga museer i Sydkorea

I ett sådant högt utvecklat land kan det bara vara turistfaciliteter som ägnas åt vetenskap och innovativ teknik. Här grundades Samsung - den största tillverkaren av digitala och hushållsapparater i världen. Förresten hör det till henne ett av de mest intressanta museerna i Seoul och Sydkorea - Lium . Det visar hur elektronikindustrins innovativa teknik utvecklades och hur de kommer att förändras under de kommande åren och årtiondena.

I utställningscentret kan du besöka tre hallar tillägnad:

Naturvetenskaparnas beundrare bör alltid besöka Koreas nationalvetenskapsmuseum i Kwachon . I sitt observatorium och planetarium kan man se astronomiska föremål, i ekologiska centret - för att bekanta sig med insekter och andra invånare i miljöparken och på den yttre plattformen - för att se modellerna för rymdskepp och dinosaurier.

Det största sjöfartsmuseet i Republiken Korea ligger i Busan . Den innehåller utställningar och dokument som berättar om landets historia och kultur, samt biografier av människor som ägnade sina liv till havet och dess utforskning.

Förutom dessa stora vetenskapliga museer i Seoul och Sydkorea bör turister besöka:

Nästan i varje eller flera större städer i landet finns ett utställningscenter eller en park som är inriktad på olika vetenskapsområden.

Konstmuseer och gallerier i Sydkorea

Måleri, skulptur, modern arkitektur - detta och många andra typer av konst ägnas åt mer än trettio utställningscentra i landet. Det finns museer där du kan hitta konstverk av alla stilar och storlekar - från traditionell keramik till futuristiska figurer och modeller. Ett av de mest intressanta konstmuseerna i Sydkorea är MMCA i Quachon . Det uppvisar 7000 verk, bland annat en speciell plats upptagen av verk av moderna koreanska författare (Guo Hui-don, Ku Bon-un, Park Su-geun, Kim Chang-ki).

Detta utställningskomplex är en gren av National Museum of Contemporary Art i Sydkorea, som ligger i Seoul . Det är en stor rymlig innergård där människor kan samlas av företag, kommunicera och samtidigt beundra verk av unga konstnärer, skulptörer och arkitekter.

Bland konstgallerierna är Korea särskilt populärt:

Specialiserade museer i Sydkorea

Förutom konstgallerier, etniska byar och vetenskapliga centra har landet många original och nästan unika turistplatser. Bland dem:

  1. Teddy Bear Museum i Seogwipo och Teddy Bear Museum på Jeju Island . Här tillverkas ett stort antal leksaker, gjorda av olika material och insamlade från hela världen. Båda dessa sydkoreanska museer glädjer sig åt små besökare och vuxna samlare.
  2. SAN-museet , som är en stor park. Turister här kan inte bara gå i sten- eller vattenhallen, men också med egna händer för att producera miljövänliga påsar eller omslag för en anteckningsbok.
  3. Herr Ripleys museum "Tro det eller inte" i Sydkorea älskare av outlandish saker kan besöka. Vax figurer av unika människor, som en ödla man eller en hårig kvinna, liksom meteoriter från Mars, fragment av Berlinmuren och många andra unika föremål visas här.
  4. Kakashki-museet i Korea skapades för de mest sofistikerade turisterna och spänningssökarna. Beboare i landet med speciell ångest hänvisar till deras fysiologi, så toaletterna ligger här bokstavligen vid varje steg. I samma museum visas skulpturer, som på något sätt avbildar processerna av excrement. Dessutom finns det olika typer av toalettskålar, urinaler och bytoaletter. Modellerna är inte riktiga, så obehagliga luktar och andra överraskningar kan inte frukta.