Gyeongbokgung


Den största av de fem palatserna som Seoul- invånarna är så stolta över är Gyeongbokgung, "Strålningsglanspalatset". Det är ett nätverk av många byggnader som flera hundra år sedan fungerade som den kungliga familjen. Här på ett stort territorium kan du kasta in i djupet av århundradena och se ritualen att byta vakt, som äger rum tre gånger om dagen på Gyeongbokgungpalatset, som det var i antiken.

Historien om skapandet av Gyeongbokgung-palatset

Datumet för byggandet av den berömda Gyeongbokgung går tillbaka till Joseon-perioden. Det var då att det legendariska palatset byggdes på grundval av projektet skapat av den kungliga dignitären Chon Dodzhon, som nu delvis ingår i UNESCOs världsarvslista. Området som ockuperas av palatset är fantastiskt - det är 410 tusen kvadratmeter. km. När den japanska armén invaderade Sydkorea år 1592, brann många byggnader barbariskt och sedan rekonstruerades 1860. Slottskomplexet förvärvades endast i 90-talet av förra seklet, när de började återställa historiska monument i landet.

Vad är intressant om Royal Palace of Gyeongbokgung i Seoul?

Gyeongbokgung i Republiken Korea är intressant inte bara för finsmakare av antikens koreansk arkitektur och nationell färg, men också för vanliga turister. På palatsets komplex finns 330 byggnader, där det finns 5792 rum. År 1911 skadades 10 byggnader, som helt revs av japanerna och i deras ställe byggdes ett hus för guvernören-generalen. Här är det som nu erbjuder att se slottets museum utomhus ute hos besökarna:

  1. Palatsbyggnadens byggnader är åtskilda av noggrant asfalterade stigar, varifrån ett magnifikt panorama av slottet och de omgivande skyskraporna öppnas. Denna kombination av antiken och den moderna världen är väldigt färgstark.
  2. Byte av vakt. Denna färgglada teaterföreställning lockar varje gång uppmärksamhet hos hundratals åskådare. Som de kungliga vakterna visas specialutbildade volontärer i ljusa nationella kostymer av blå, röd och gul färger, och varje plagg är unikt och i motsats till det andra.
  3. National Folklore Museum of Korea. Detta är ett av två museer i palatset. Han är ett av de tjugo mest besökta museerna i Korea. Här är en exposition som tydligt visar Koreas liv från tidigast tid till början av Joseon-dynastin.
  4. Kyndzhondzhon. Goneongbokgungs slottets tronrum är en ljus, luftig struktur på trästöd, dekorerad med färgglada snidade dekorativa element som avbildar mytiska varelser och djur. Det visar den lyx som de då-adelsmännen hade råd att leva.
  5. Pavilion Gyeonghveru. Det är intressant eftersom det uppfördes med hjälp av 48 marmor kolumner, som står i mitten av en konstgjord sjö. Vid den tid då lotusblomman blommar, är hela ytan av dammen dekorerad med dessa extraordinära flytande blommor. Bilden av palatset är odödlig på en sedel med ett nominellt värde på 10 tusen koreanska vann.
  6. Sakura. Gyeongbokgungpalatset, där sakura blommar på våren, har länge blivit en favoritplats för människor att koppla av. Spegeln av den konstgjorda sjön reflekterar de fantastiska rosa knopparna.
  7. Köket. På komplexets territorium, i rumnummer 7 finns det ett terum där du kan dricka traditionellt örtkreativt te på bakgrunden av den historiska inredningen. Terummet kombineras med en souvenirbutik där du kan köpa mycket ovanliga hantverk till minne av en turistresa till Seoul.

Hur kommer du till Gyeongbokgung Palace i Seoul?

På grund av att palatset är beläget i hjärtat av staden är det inte svårt att hitta den. För dem som ska resa från periferin rekommenderas att ta tunnelbanelinjen # 3 och gå av vid Gyeongbokgung stationen. Beroende på säsong är slottet öppet för besök från 9:00 till 17:00 eller fram till 18:00. Bredvid Gyeongbokgun finns hotell (Sky Guesthouse, Hanok Guesthouse Huha, NagNe House, Hans House), där du kan stanna för att utforska slottet i några dagar utan brådska.