Chaga - ansökan

Det mystiska ordet "chaga" för många människor som inte är inblandade i folkmedicinens hemligheter låter exotiskt och konstigt, trots att alla kallar den berömda svampen som växer på björkbarken och mindre ofta på andra träd - bok, alder, bergsaska, elm och lönn . För medicinska ändamål används endast svampen som växer på björken. Chaga är en barren form av svampen, den är svart och används i folkmedicin för att behandla vissa sjukdomar. Vilka - läs vidare i artikeln.

Vilken sorts svamp "Chaga" och varför det anses vara botande?

Chaga distribueras praktiskt taget i hela Rysslands skogszon och har varit känt för människor i flera århundraden. Han nämndes i manuskriptutgåvor från 1600-talet och, med tanke på att han inte har förlorat intresse för sig själv, säger att denna svamp verkligen gagnar, eftersom folk snabbt glömmer bort värdelösa ingredienser och slår dem för alltid från din medicinska meny.

Utåt är det svårt att förvirra det med något: det är en rundad mörk tillväxt på barken på ett träd i storlek upp till 40 cm. Dess vikt kan överstiga 5 kg. Insidan är det fast, mörkbrun, men närmare kärnan, den ljusare och mjukare.

Om du kommer att extrahera Chaga, vet då att det bara växer på levande träd och det är lätt att förvirra det med en falsk tinder. Chaga har en grov yta och är inte välvd.

Användbara ämnen av chaga svamp

Så innehåller chaga aska, som är mättad med följande ämnen:

Chaga ansökan i folkmedicin

I folkemedicin används chaga både inom och utanför. Det terapeutiska värdet är en fast, yttre del av svampen. Den lösa inre massan måste separeras från den yttre, och skära den senare i långa band.

Skivad skivor ska torkas - det kan göras antingen i ugnen eller i ett torrt rum. Då kan chaga skickas till förvaring, förpackad på glasburkar med snäva lock. Efter detta ska chaga användas i två år, eftersom det efter denna period inte längre kommer att ha de egenskaper som behövs för behandling.

Applicering av svampchaga i onkologi

Det händer mycket sällan när folkläkemedel är officiellt erkända som officiell medicin, och fallet med Chaga är bland dem. Idag används tinktur från chaga för att lindra tillståndet hos patienter med tumörformationer. Fördelen med Chaga är att den är giftfri, och har därför ett större tilltal för medicin. Samtidigt rekommenderas inte begränsande chike-only behandling.

Framställning av tinktur:

 1. Skölj den beredda snittet svamp och häll den med vatten så att den täcker chaga i 1-2 cm. Låt den brygga i 6 timmar.
 2. Skölj ämnet genom att rulla genom köttkvarn och häll sedan samma vatten i vilket svampen infunderades med en hastighet av 1: 5. Förvärm vattnet lite till 50 grader. Låt svampen infusera i 2 dagar.
 3. Efter 2 dagar, pressa den tjocka med gasbindning. I det återstående vattnet läggs lite vatten i den mängd det ursprungligen hälldes i, så att infusionen inte var så tjock.
 4. Förvaring av denna infusion överstiger inte 2 dagar.

Nuvarande mottagning:

 1. Ta 1 glas innan du äter 3 gånger om dagen.
 2. Om det drabbade området är grunt, applicera infusion utåt i form av kompressor, douching, enemas .
 3. Även denna infusion kan användas för inandning två gånger om dagen i 5 minuter i 7-10 dagar.
 4. Den totala behandlingen är 3 månader med avbrott i 1 vecka.
 5. Förfarandena utförs varannan dag i 7 dagar.

Applicering av björksvamp chaga vid sår och gastrit

I sjukdomar i mag-tarmkanalen använder du också chaga: för detta tar infusion av en tredjedel av glaset på morgonen, vid lunch och på kvällen innan du äter. varaktighet applicering av tincture chaga - 15 dagar.

Applicering av Chaga-svamp i medicin

Användningen av chaga för medicinska ändamål är inte begränsad till folkmedicin. Det finns en beredning av befungin, som består av ett tjockt extrakt av en björksvamp. Det ordineras för gastrit , magsår, dyskinesi, intestinal atoni och även för tumörer, i vilket fall läkemedlet inte läker men tar bort symtomen.

I form av befungin används chaga enligt följande instruktioner:

 1. 3 tsk. späd produkten i 150 ml varmt, renat vatten.
 2. Ta 3 gånger om dagen för 1 matsked. 30 minuter före måltiden.
 3. Behandlingstiden är 3-5 månader.