Minnesegenskaper

Märkligt som det låter, minnet är en opålitlig datalager. Vissa händelser i våra liv är försenade i minnet, och vissa går snabbt igenom celler och glömmas bort. Vår hjärna behöver inte lagra skräp, dess huvuduppgift är att skilja det nödvändiga från det onödiga.

Egenskaper för minne i psykologi

 1. Volym . Vårt minne kan lagra en mycket stor mängd information. Det visades att den genomsnittliga personen använder endast 5% av minnet, medan han kunde använda det 100%.
 2. Noggrannhet . Minne kan minnas även de minsta detaljerna om fakta eller händelser, till exempel historiska datum, lösenord, telefonnummer eller andra detaljerade detaljer.
 3. Reproduktion . Människor kan snabbt återkalla information och rösta det. Denna förmåga tillåter oss att effektivt använda tidigare erfarenheter.
 4. Hastigheten för memorisering . Denna egenskap av mänskligt minne manifesterar sig på olika sätt. Någon minns information mycket snabbare än andra. Det är sant att minneshastigheten kan utvecklas. Tillsammans med det kommer du att få skönhet, och intuitionen kommer att fungera bättre.
 5. Varaktighet . Erfarenheten har lagrats i minnet under mycket lång tid, men inte alls. En person på 20 år kan komma ihåg namnen på tidigare kunskaper, den andra kommer att glömma dem efter två år. Denna egenskap kan också utvecklas och stärkas.
 6. Bullerimmunitet . Den här egenskapen hos det mänskliga minnet kan klara ljudbakgrunden och koncentrera sig på huvudinformationen som måste komma ihåg och reproduceras efteråt.

Hur förbättrar du minnet?

 1. Lär dig att föreställa dig . Om du behöver komma ihåg specifika fakta, spela i föreningen. Till exempel kan en figur åtta representeras av en orm, en deuce-en havshäst och så vidare.
 2. Gå in för sport . Försök flytta mer. Anmäl dig till en dans eller en pool. Cirkulation aktiverar de mentala processer som är ansvariga för uppfattning, bearbetning och reproduktion.
 3. Tåg . Om du har glömt något behöver du inte omedelbart få ett papper eller klättra på Internet. Försök att komma ihåg händelserna själv. Läs litteraturen och kom ihåg namnen på tecknen och deras egenskaper.
 4. Lär dig främmande språk . Psykologer har länge bevisat att lära sig olika språk är ett bra förebyggande av demens.
 5. Ät bra . Minne förbättrar produkter som fisk, spannmål, grönsaker, ägg och vegetabilisk olja. Ibland kan en trött hjärna backas upp med en bit choklad.
 6. Glöm laziness . Om du inte arbetar på dig själv och inte utvecklas, lyser inte ett gott minne. Planera din dag och lär dig att göra vad som planeras.

Vi noterade de viktigaste egenskaperna hos minnet. Regelbundna övningar hjälper dig att behålla sådana egenskaper i ditt minne i en ton och förbättra dem. Nu vet du att hon kan få mer.