Te med mynt under graviditeten

Ört te baserad på mint - en favoritdrink av många. Detta är inte förvånande, eftersom mynten har utmärkta smakegenskaper och en stor mängd användbara egenskaper. Det är logiskt att frågan om mintte kan vara gravid, frågas många kvinnor i situationen, för att du inte vill ge upp din favorit och så användbar en drink.

Användbara egenskaper hos mynta

Det finns cirka 25 växter, men i regel används pepparmynta för medicinska ändamål. Det är den här typen av växt som har de mest användbara egenskaperna, samtidigt som man använder både löv och blommor av växten och dess skott.

Mint-te under graviditeten är ett slags antidepressivmedel, har en lugnande och avslappnande effekt, lyfter humöret och lindrar huvudvärk. Dessutom är mynta ett utmärkt medel för att bekämpa illamående, vilket är särskilt viktigt under graviditetens första trimester när en kvinna lider av toxicos.

Te med mynt under graviditeten har antiseptisk och antiinflammatorisk effekt, den är effektiv vid uppblåsthet och förstoppning. Myn normaliserar arbetet i mag-tarmkanalen, lindrar kolik och spasmer, förhindrar uppkomsten av svullnad.

Kontraindikationer:

Funktioner för beredning av te med mynt för gravida kvinnor

När man väljer växtarter är det värt att beakta att till exempel marshmynt påverkar den hormonella bakgrunden, vilket kan orsaka livmoderblödning . Dessutom är den essentiella oljan av pepparmint strängt förbjuden, vilket ökar livmoderns ton, provocerar missfall i tidiga skeden och för tidigt arbete i andra och tredje trimestern av graviditeten.

För mintt te är det bättre att använda en speciell samling som kan köpas på ett apotek. För örtte måste du ta två teskedar mintbladen och häll dem med en liter kokande vatten. Buljongen bör infunderas i 5-10 minuter, varefter teet är klart för användning. Det är värt att notera att gravida kvinnor med mint te kan dricka högst 2-3 koppar om dagen - det här räcker för att klara av illamående, sömnlöshet och uppmuntra dig själv. Experter rekommenderar att man dricker pepparmyntkurser. Efter en månads kurs är det bäst att ta en paus och ersätta mint med andra örtte.