Rödbetor för viktminskning

Rödbetor är känd för sina användbara egenskaper sedan antiken, men Hippokrates rekommenderade att regelbundet äta denna rot på grund av dess immunostimulerande, antiinflammatoriska och blodhälsningsegenskaper. Under medeltiden användes betor för behandling av förkylningar, bronkit, tuberkulos, skørbuk, blod och tryckproblem.

Användbara egenskaper betor för viktminskning

Denna rot är bara en hitta för dem som följer en diet. Rödbetor är extremt användbar för viktminskning, eftersom den innehåller äppel, citronsyra och folsyra, magnesium, kalcium, järn, kalium, jod, B-vitaminer , antioxidanter. Dessutom är det en fiberkälla, som ger en känsla av mättnad, vilket hjälper till att rensa kroppen och samtidigt innehåller ett minimum av kalorier. Den främsta fördelen med betor för människor som tittar på deras vikt är emellertid innehållet i två delar: betain och curcumin. Betaine främjar uppdelning och assimilering av protein, normaliserar leverns arbete och på så sätt accelererar ämnesomsättningen. Det oxiderar också fetter, vilket leder till deras förstörelse och borttagning från kroppen. Som ett resultat minskar vikten. Curcumin hjälper också kroppen att "behålla en ny form", vilket inte tillåter att förlora kilo.

Betor kan ätas både rå och kokta. Råbetor för långsiktig viktminskning rekommenderas inte, även om den innehåller mer användbara ämnen. Det handlar om bruttofiber, som i stora mängder och i kombination med andra livsmedel gör matsmältningen svår. Rå mat har ett antal medicinska kontraindikationer och bör inte behandlas utan föregående beredning.

Kokade betor för viktminskning rekommenderas av dietister mycket oftare på grund av det faktum att när matlagningsbieten i praktiken inte förlorar sina användbara egenskaper, men fiberfiber är mycket mjukare.

Recept för viktminskning med betor

Koka betorna på den långsamma elden helt. Huden måste vara hel, det är det inte kommer att ge användbara ämnen att gå in i vattnet. Om du lagar bägare med kallt vatten efter tillagningen, kommer skalet att rensas mycket lättare. Det är ännu bättre att baka rödbetor i ugnen och förpacka den med aluminiumfolie.

Använd betor för mono-diet kan bara vara de första 2-3 dagarna, då bör du lägga till diet äpplen, kål, selleri, magert fisk, kokt nötkött eller kyckling.

Morötter är väldigt lika i komposition till betor, så kombinationen av morötter och betor för viktminskning är otroligt användbar. Det ger kroppen nästan hela komplexet av näringsämnen, stärker immunförsvaret, vilket är mycket viktigt för att en person förlorar vikt.