Mansard tak

Om tidigare folk i majoriteten byggde byar eller dachas över byggnaderna lättare, försökte spara så mycket som möjligt de insamlade medel för byggande, nu är mönstren populära, så att alla hörn kan anpassas för bostäder. Därför förskjuter det brutna taket taket alltmer en enkel gavelkonstruktion, vilket inte tillåter bekvämt utrusta ett bekvämt rum i vindar. Renovering och lite isolering av detta utrymme, du får plats för ett gym, konstverkstad, sovrum, bibliotek.

Det är bäst att designa ett hus med mansardtak på en gång utan att vara engagerad i dyr reparation av den färdiga byggnaden. Så du kan omedelbart välja den lämpligaste typen av tak, beräkna tillåten belastning på väggar och golv. Dessutom kommer ägarna att ha möjlighet att på byggnadsstadiet öka längd på stiftets ben och flytta dem från väggen till en halv meter vilket gör det möjligt att lösa viktiga konstruktiva uppgifter i framtiden.

Fördelarna med vinden taket för privata hus

  1. När du använder denna typ av tak, får ägarna ovanifrån ett nästan komplett och ganska omfattande rum, som kan ordnas i vilken stil som helst utan mycket ansträngning.
  2. Kostnaden för byggnadsarbeten för byggnaden av taket tak är något högre, men detta belopp är inte för stort, även för en familj av medelinkomst. Under alla omständigheter kommer denna typ av arbete inte att kosta dig mer än att bygga flera ytterligare rum i ett tilläggshus flera år senare.
  3. Tidigare bara i städerna kunde man se den omgivande utsikten ovanifrån från lägenhetens fönster, och på vinden kan du bekvämt beundra landskapets skönheter från höjden på andra eller tredje våningen, även på vintern, i ett mysigt rum.

Några brister i taket tak

  1. Om du vill använda vinden i kalltiden måste du dessutom isolera taket, som ska nå en höjd av minst 2,5 m.
  2. Okej, men i vindarna kan inte utan sluttande tak, annars måste du acceptera förlusten av en stor del av rummet. Vissa människor anser en sådan oregelbunden geometrisk form av rummet som en signifikant nackdel.
  3. För mansards nästan alltid dyra fönster av en speciell form krävs.

De viktigaste typerna av vinden tak

Enkelt och enkelt gaveltak kräver mindre pengar för konstruktion, men de är minst lämpliga för utrustning i vindarna i mysiga och varma rum. Användbart område för bostäder börjar här på en plats där höjden på rummet når upp till en och en halv meter. Oftast använder detta folk byggandet av ett gavelslutt tak med en minsta lutningsvinkel längst ner på rampen. Dessutom lämpar sig för konstruktion av vindsurf, de fyrkantiga höft- och halvhögtakstyperna. Varianter av tältdakare används endast när huset har formen av en kvadrat eller en komplex polygon.

Vilka fönster installeras på vinden?

Beroende på typen av mansardtak kan du installera både ett vertikalt fönster och ett fönster i takplanet. I det första fallet krävs en speciell lyftkonstruktion, vilket i hög grad komplicerar bågens lättnad och ökar installationskostnaderna. Alternativet med ett fönster i takplattorna har också sina egna nyanser. En enkel produkt för detta ändamål är inte lämplig. Sådana fönster tillverkas med starkare förstärkt glas och specialteknik för att stärka svängramen. Dessutom bör en kvalitativ försegling av öppningen genomföras, förhindra att regn kommer in i huset.

Till sist noterar vi att taket taket kan utföra andra uppgifter förutom att lösa problem med ett extra bostadsyta. Till exempel, den ursprungliga och snygga konstruktionen av taket kommer att ge ditt hus en unik och arkitektonisk uttryck.