Lamblias hos barn - symtom och behandling av giardiasis på bättre sätt

Om lamblias diagnostiseras hos barn kräver symptom och behandling allvarlig behandling. Småbarn är väldigt nyfikna, så de är mer mottagliga för parasitiska effekter än vuxna. Enligt statistiken är varje tredje barn smittat med Giardiasis. Sårets insidthet ligger i det faktum att det kan maskeras för andra sjukdomar.

Giardiasis - orsakerna till

Svårighetsgraden av lesionen och den samtidiga kliniska bilden beror på hur långa parasiter används i barnets kropp. Lamblias är mycket mindre i storlek än helminths, så de är osynliga för blotta ögat. För att förhindra infektion behöver du veta hur parasiterna kommer in i kroppen. Barnläkare särskiljer följande sätt att överföra sjukdomen:

 1. Vattenparasiter tränger in i kroppsmulorna när de simmar i naturliga vattendrag eller i poolen. Barnet kan svälja en smutsig vätska. Dessutom dricksvatten är ofta dåligt rengjorda, så ett barn kan bli smittat när han dricker från kranen.
 2. Näringsinfektion uppstår när du använder oskadade grönsaker, frukter och andra produkter. Dessutom påverkar intensiteten av utvecklingen av sjukdomen utbredningen av vissa livsmedel i kosten. Om du äter främst kolhydrater, lamblia hos barn multiplicera och utvecklas i en enorm takt. Med övervägande av protein och vegetabiliska livsmedel i kosten sänks lambliasen.
 3. Kontakt-hushållsinfektion sker genom leksaker och hushållsartiklar, infekterade med parasiter.

Giardia hos barn - symtom

Det är svårt att exakt identifiera infektionstiden. I början är sjukdomen asymptomatisk. Sedan passerar den i den akuta fasen. I det här fallet har lamblia symtom hos barn och behandling är brådskande. Att tveka med terapi är i alla fall omöjligt. Att upptäcka en tidig sjukdom kommer att hjälpa symptom på Giardiasis hos barn. För en sjukdom i ett akut stadium är följande symptom karakteristiska:

Symptom på lamblia hos barn med kronisk sjukdom kan vara följande:

Utslag med giardiasis hos barn

När infekterad med de enklaste mikroorganismerna observeras en pseudoallerg reaktion. En liten patient kan ha svårt klåda, ett intryck av närvaron av "sand" i ögonen. Mot den här bakgrunden är håret gallrande och börjar falla ut. I vissa fall kan hårfärgans färg ändras. Tecken på giardiasis hos barn reduceras till sådana hudutslag:

Hur identifierar jag lamblia i ett barn?

Den påbörjade sjukdomen är svårare att behandla än sjukdomen i början. Därför är föräldrarnas uppgift att vända sig till barnläkaren för de första tecknen på infektion hos barnet med parasiter. Läkaren kommer att utse ett antal diagnostiska förfaranden för att identifiera lambliers cystor hos barn. Enligt resultaten kommer han att utveckla den optimala behandlingsförloppet.

Analysen av ljamblii - hur man överlämnar till barnet?

För att se till att barnet verkligen är parasitärt skador, måste du undersöka blodet. Objektiv information kommer att tillhandahållas genom serologisk analys. Det är lämpligt att ta det, om inte mer än 4 veckor har gått sedan cysterna slog barnets kropp. Denna analys hjälper till att identifiera antikroppar - ämnen som produceras av immunsystemet som svar på parasitiska skador. Blodprovtagning görs från venen. Analyser av lamblia hos barn tas på en tom mage. Blod för en sådan studie kan passera ett barn av alla åldrar.

Giardia i avföring av ett barn

För detektering av sjukdomen utförs en coprologisk undersökning. Analysen hjälper till att identifiera lamblias cystor i avföring hos ett barn. Färskt material används för forskningen. Det tas till en steril behållare. Lösligheten hos parasiter i avföring förblir i 24 timmar, så det uppsamlade materialet bör undersökas så snabbt som möjligt. Noggrannheten hos de erhållna resultaten är ca 70%. För att få mer objektiv information lämnas analysen 2-3 gånger.

Ljamblii i en lever hos barn

Om misstänkt för denna sjukdom föreskrivs en duodenal studie. Samtidigt tas blod på lamblia hos barn. Den duodenala diagnostiska åtgärden möjliggör ljud med gallaxtraktion. För honom måste barnet vara beredd: en näringsplan är förberedd i förväg, dricksregimen ordineras och läkemedel ordineras. En sådan studie hos små barn gör det inte. Han är utsedd från 10 års ålder.

Vad är farligt lamblia hos barn?

Om parasiter upptäcks i barnets kropp under den diagnostiska undersökningen, ska behandlingen påbörjas så snart som möjligt. Ju yngre barnet är, desto farligare för honom är närvaron av "gäster". För att leva och föröka sig, behöver lamblia näringsämnen. De suger in i tunntarmen och suger värdefulla element ur blodet. Som ett resultat får inte barnets organism tillräckligt med näringsämnen.

Ju fler parasiter används, desto mindre mikrodelar och vitaminer är kvar för barnet. En sådan regelbunden brist på näringsämnen är mycket farlig. Till exempel, på grund av vitaminbrist kan ett barn ligga kvar i utvecklingen. Dessutom förgiftar parasiter barnens kropp med produkter av deras vitala aktivitet - toxiner. Sådana farliga substanser undertrycker immunitetens arbete och bidrar till utvecklingen av allvarliga sjukdomar. Av den anledningen är det ingen mening att filosofera länge om lamblia ska behandlas hos barn. Att agera snabbt.

Hur man behandlar lamblia hos barn?

För att bli av med sjukdomen kommer rätt behandling att hjälpa till. Behandling av giardiasis hos barn utförs i tre steg:

 1. Rening och förberedelse av kroppen för efterföljande antiparasitisk terapi. Detta steg varar ca 2 veckor. Enterosorbenter används för att rena kroppen.
 2. Drogterapi. Förutom enterosorbenter bör barnet ta antiparasitiska läkemedel. Varaktigheten av detta stadium bestäms av läkaren.
 3. Rehabiliteringsbehandling. Det handlar om att ta probiotika och enzymer. Detta steg varar 2-3 veckor.

Behandling av lamblia hos barn - droger

I kampen mot denna sjukdom ska läkemedel väljas och ordineras av läkaren. När lamblias diagnostiseras hos barn, ska symtom och behandling vara konsekvent. Experiment med droger är inte tillåtet, eftersom detta bara kommer att förvärra situationen. Läkemedlet för lamblia för barn ska tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. I vissa fall utförs antiparasitisk terapi i två steg: intervallet mellan den första och andra perioden är från 7 till 10 dagar.

Tabletter från lamblia för barn kan ordinera följande:

Med restorativ behandling föreskrivs bifidobakterier. I detta fall beaktas olika faktorer: de symptom och behandling som finns tillgängliga för diagnos av lamblia hos barn, med vilka förberedelser som utförts tidigare. Använd oftare följande läkemedel:

Lamblias hos barn - behandling med folkmekanismer

För att förbättra effektiviteten hos traditionell terapi kan alternativ medicin användas. Sådan behandling av lamblia hos barn ska utföras först efter samråd med läkaren. Felaktig dosering av buljonger eller infusioner kan orsaka försämring av situationen. Vid eventuella ändringar i barnets tillstånd ska föräldrar omedelbart informera läkaren.

Hur man behandlar giardiasis hos barn med gurkainfusion?

ingredienser:

Förberedelse, användning:

 1. Massa med frön är markerad.
 2. Fyll gurka med kokande vatten och insistera i 2 timmar.
 3. Filtrera drogen och ge barnet att dricka hela dagen.

Pumpa gruel från lambliasis

ingredienser:

Förberedelse, användning:

 1. Frön rengörs och pulveriseras.
 2. Häll vatten och honung, och blanda sedan allt grundligt.
 3. En antiparasitisk blandning bör ätas i en timme. Sedan ge barnet en laxermedel och rengör tarmarna med en lavemang.

Diet för giardiasis i barn - meny

Huvudsyftet med ett sådant näringsprogram är att skapa i kroppen ogynnsamma förhållanden för parasiternas livsmiljö. Diet för giardiasis hos barn ger användningen av sådana produkter som framkallar skapandet av en sur miljö. Gardinerna dör snabbare här. I barnets diet ingår följande produkter:

Produkterna ska kokas, stuvas eller ångas. Foder din baby i små portioner, men ofta (minst 6 gånger om dagen). Följande produkter bör dock uteslutas från kosten:

Förebyggande av giardiasis hos barn

Minimera risken att utveckla denna sjukdom kan vara om föräldrarna kommer att lära sina barn att följa vissa uppförandekoder. Det är mycket lättare att förhindra Giardia hos barn (de har obekväma och utmattande symptom): Behandling tar mycket tid och ansträngning. Sådana effektiva förebyggande åtgärder anses vara de mest effektiva:

 1. Kontrollera att barnet inte drar smutsiga föremål i munnen.
 2. Tvätta händerna efter att gå, gå på toaletten och innan du äter.
 3. Ge endast barnet filtrerat vatten.
 4. Att utesluta badning av barnet i de förorenade behållarna. Ett sådant förbud gäller inte havet, eftersom parasiter inte lever i saltvatten.
 5. Bearbeta färska grönsaker och frukter med kokande vatten innan du ger dem till barnet.
 6. Att leka barnet borde bara i dessa sandlådor, för vilka säkerhet föräldrarna är säkra.
 7. Giardiasis hos barn kan förebyggas om vanliga antiparasitiska läkemedel ges till husdjur. När djur är smittsamma, bör man förbjuda kontakt med dem. Det är lämpligt att återuppta kommunikationen med djuren först efter antiparasitisk behandling.