Kattungen har vattna ögon

Kattungens ögon ska alltid vara rena. Och om kattungens ögon vattnar, berättar vi för oss att det finns ett problem som måste hanteras snabbt. När allt kommer omkring, om du inte vidtar några åtgärder i tid, kommer kattens syn att försämras.

Än att behandla ögonen på kattungar?

Det första du behöver göra är att skölja kattungen snabbt. Om du har en kemist hemma så är det här du behöver. Denna medicinska växt är bäst för katter att tvätta ögonen. Brew daisy och skölj kattungen med en varm avkokning. Proceduren bör upprepas flera gånger om dagen, eftersom en eller två tvättar inte ger det önskade resultatet. Du kan göra en svag lösning av kaliumpermanganat och använda det eller köpa ett annat antiseptiskt läkemedel i apoteket.

Ibland är tvätten ineffektiv och kattens ögon fortsätter att vatten, försök att begrava dem med ögondroppar. Valet av droppar i apoteksnätet är mycket stort: ​​Diamantögon, levomycetin, Tsiprolet och andra effektiva medel.

Kattungen kommer naturligtvis att bryta ut ur dina händer. För att göra detta måste du fixa huvudet, och först då kan du göra det nödvändiga förfarandet. Öppna ögat försiktigt och sätt in en droppe lösning så att den släpper hela slemhinnan helt. Innan du använder drogen bör du läsa instruktionerna för användning.

Om problemet med ögonen inte passerar och du fortsätter att lära dig frågan om varför ögonen vattnar kattungen, måste du kontakta veterinären. Vem, om inte en specialist, vet hur man behandlar kattungarnas ögon. I kliniken kommer ditt husdjur att undersökas, fastställa orsaken till sjukdomen och förskriva rätt behandling. När allt är orsaken till att kattungen har vattna ögon, väldigt mycket.

Orsaker till att ögonen är slagna i kattungar

Om en fläck av damm eller en villös kommer in i kattens öga och det inte finns någon allvarlig mekanisk skada fungerar sköljningen mycket bra och lakrimationen passerar. Men ibland finns det lesioner av ögons slemhinnor som kräver medicinsk intervention.

En annan allvarligare orsak, när kattungen har vattna ögon, är kroppens reaktion på yttre stimuli. De flesta eller med hjälp av laboratorietester måste söka ett allergen för att ta bort det, annars kommer det att vara värdelöst att bekämpa sjukdomen.

Otroligt nog kan närvaron av helminthic intestinal invasion eller andra problem med detta organ orsaka lachrymation i kattungen. Du måste vara uppmärksam på kosten av hans mat. För ögon måste du ta hand om till det ögonblick då du kan ge katten ett preparat från maskar.

Ibland passar ditt lilla husdjur inte dagsljuset och därför gråter han hela dagen. I det här fallet måste du ändra belysningen eller vistelsen för ett litet djur.

Mycket farligt för kattungar och utgör ett hot mot en mänsklig infektion orsakad av bakterier eller virus som börjar med lakrimation. De vanligaste av dessa är klamydia och mykoplasmos. För att diagnostisera sjukdomar är det nödvändigt att skicka test för förekomsten av infektion. Om sjukdomen bekräftas, fortsätter ögonbehandlingen hos kattungar under lång tid med användning av starka läkemedel.

Vissa raser av katter (persiska, brittiska) är födda med nedsatt nasolakrimalkanal. En kattunge av denna ras, du måste förbereda dig för konstant ögonvård från ditt födelsestid. Det händer att tåran inte passerar genom nasolacrimalkanalen. Då utförs behandlingen i kliniken.

För katter av rasen, är sfinxen eller rexvenen, tillsammans med ett konstant flöde av tårar, ett vanligt fenomen. Endast sådana kirurger kan hjälpa sådana katter.

För att din kattunge ska växa upp frisk måste du titta på ögonen varje dag.