Basal temperatur efter ägglossning, om befruktning har skett

En graf över basaltemperaturen leds av många tjejer som drömmer om graviditet. Om man noggrant registrerar de erhållna värdena, efter 3 eller något mer månader, är det möjligt att med relativ säkerhet säga om flickan har en ägglossningsperiod, eftersom det vid denna tidpunkt finns ett märkbart hopp i basaltemperaturen.

Efter att ha avslöjat det ögonblick som är mest fördelaktigt för sexuella relationer med makan, gör flickor och kvinnor mycket för att höra den eftertraktade frasen "Du är gravid!" Så snart som möjligt. Fortsatt att leda samma schema, den framtida mamnen kan så snart som möjligt få reda på sin "intressanta" position. I denna artikel kommer vi att berätta vad som händer med basaltemperaturen efter ägglossningen vid befruktning och hur man bestämmer att ett nytt liv har uppstått i magen.

Basal temperatur under de första dagarna efter befruktningen

Förändringar i basaltemperaturen under befruktning av ägget tillåter vissa kvinnor att misstänka deras "intressanta" situation några dagar innan resultatet av ett särskilt graviditetstest är positivt. Eftersom värdet av basaltemperaturen direkt beror på nivån av hormonprogesteron i en kvinnas kropp är det en av de första som reagerar på det faktum att befruktning har inträffat.

Ofta är tjejer intresserade av när basaltemperaturen stiger efter befruktningen, och ser fram emot att öka sina indikatorer av flera enheter. Faktum är att detta inte borde vara. Omvänt, om uppfattningen har inträffat, ligger basaltemperaturen i de flesta fall på samma nivå som den var i ägglossningsperioden, eller ökar något, men minskar inte längre.

Om i denna menstruationscykel kommer en glad händelse inte , ungefär en vecka innan nästa månadsvärden av denna indikator börjar minska och når sitt minimum dagen före blodig utmatning.

Vid uppfattningen rekommenderas basaltemperaturen att fortsätta mäta i flera veckor, eftersom dess värden hjälper till att förstå huruvida graviditeten som inträffat är normal. Normalt, på grund av den höga nivån av progesteron i den förväntande moderns blod bör dess basala temperatur inte falla under 37,0-37,2 grader. Om, efter befruktning, det finns en minskning av index, är detta anledningen till att misstänka fadrets blekning.