Croup hos barn - symptom

En sådan kränkning av andningssystemet hos unga barn, som croup, skrämmer alltid unga föräldrar och orsakar dem stor ångest. Ett sådant tillstånd kan vara både falskt och sant, och i vissa fall utgör det en mycket allvarlig fara för en crumbs hälsa och jämn livstid.

För att förstå vad som händer med deras barn och när det är nödvändigt att ringa en ambulans så snart som möjligt måste mamma och pappa veta vilka symptom som åtföljs av spannmål hos barn. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du bestämmer denna sjukdom, och hur man beter sig om ditt barn har en attack.

Tecken på korsning hos barn

Det ledande tecknet på croup hos barn är uttalad dyspné. De vanligaste symptomen är sent på kvällen. Barnet vaknar av det faktum att det blir mycket svårt för honom att andas, och under hans andningsrörelser kan man märka karakteristiska visslande ljud.

När ett sjukt barn andas in verkar det som att han "krånglar", och under utandning blir hans andetag "skällande". Också i de flesta fall med denna sjukdom finns det en nasal host, varigenom krummen blir för snäv och hans ansikte förvärvar en röd nyans.

Anfallet uppträder oftast helt oväntat, men om det är förknippat med utvecklingen av en virusinfektion i ett barns kropp, före det, i 2-3 dagar kan du observera de vanliga symtomen på en förkylning, den rinnande näsan, nässansbelastningen, mild hosta, svaghet och sjukdom.

Ett tillstånd som uteslutande kännetecknas av ovanstående symtom är i de flesta fall inte farligt för barnets hälsa. Om du tar sönderstammen i frisk luft eller ger det lite andetag en varm ånga, försvinner alla tecken på sjukdomen, med undantag för hosta, nästan omedelbart.

Croupous hosta fortsätter vanligtvis i flera timmar, men passerar också av sig själv. I en sådan situation kan anfall upprepas i 3-5 på varandra följande nätter, men föräldrar är inte längre rädda så mycket och inte panik.

Om ett barns spannmål åtföljs av några andra tecken är det dock nödvändigt att söka läkarhjälp så tidigt som möjligt, eftersom sjukdomen i detta fall kan vara dödlig. Så om du har följande symptom ska du omedelbart ringa till en ambulans:

Taktik av handlingar under en attack

Om din son eller dotter plötsligt hade en attack av croup, är det nödvändigt att följa följande åtgärdshandtag:

  1. Kontrollera förekomsten av farliga tecken - mäta temperaturen hos barnets kropp och objektivt bedöma yttre tillståndet hos hans hud och läppar. Om det finns några alarmerande symptom, ring omedelbart en ambulans.
  2. Var inte panik alls! Behandla så lugnt som möjligt eftersom ditt panikförhållande kan skrämma krummen och provocera försämringen av attackens allvarlighetsgrad.
  3. På alla sätt försök att lugna barnet och uppmuntra honom.
  4. Ta barnet till badrummet, sätt på kranen med varmt vatten i full kapacitet så att ångan kommer från vätskan och placera smulan på ett sådant sätt att han kan andas in i denna ånga. Vänta i ca 30 minuter.
  5. Om ditt barns tillstånd inte förbättras, sätt på det och ta det ut på gatan. Vänta på ytterligare en halvtimme.
  6. I händelse av att attacken inte passerar sig själv efter att ha använt varm och kall luftterapi, ring också en ambulans.

Absolut i alla fall är det bättre att vänta på kvalificerad sjukvård. Men i vissa fall är det möjligt att förvänta en ambulans mycket länge, och om krummarnas tillstånd bara förvärras, bör akuta åtgärder vidtas. Särskilt för barn från 6 månader kan du använda rektal stötpiller Rectodel, som snabbt tar bort larynxödem. Du kan köpa det här läkemedlet på något apotek utan recept, men missbruk inte detta läkemedel - ingen läkare kan inte använda mer än ett ljus per dag.

Om föräldrarna har en medicinsk bakgrund och har färdigheter att knäcka kan du också ta mediciner som Prednisolon eller Dexamethason. Dosering av dessa läkemedel bör beräknas mycket noggrant, med hänsyn till ålder och vikt av smulor och användningsanvisningar.