Diarré hos ett barn - de främsta orsakerna, behandlingen

Varje mamma i hennes övning upplever ibland en sådan olägenhet som ett barns diarré. Ibland är detta ett kortsiktigt fenomen som inte kräver behandling, men det kan hända att barnet akut behöver medicinsk hjälp. Dehydrering, som förekommer mot bakgrund av diarré - det största hotet mot barnhälsan, och därför bör det snabbt stoppas.

Orsaker till diarré hos ett barn

För några timmar sedan var barnet roligt och sorglöst spelat i sandlådan, och nu sitter han på en kruka och pressar konvulsivt händerna mot magen. En välbekant bild? Det är inte alltid diarré hos ett barn som utvecklas gradvis, det sker ofta blixtsnabbt och tar ofta obehagligt hemifrån. För att ta reda på vad som orsakade honom, borde man ständigt komma ihåg meddelandet från den förflutna dagen - vad han åt och drack patienten, var han var och hur ofta han tvättade pennorna.

Diarré hos ett barn är uppdelad i kronisk, orsakad av regelbunden irritation av tarmväggen och akut när sjukdomen uppträder plötsligt och till och med åtföljd av en ökning av temperaturen. För att försäkra dig om dina gissningar är det nödvändigt att göra en analys av avföring, som exakt kommer att avgöra vad som orsakade matsmältningsstörningen. Gör det ca 5 dagar.

Diarré hos ett barn orsakas av sådana sannolika orsaker:

 1. En infektion när diarré uppstår på grund av rotavirus (viral diarré). Orsaker hos barn med stor uttorkning, liksom dysenteri och salmonellos.
 2. Effekten av toxiner på kroppen - det här händer vid förgiftning med farliga kemikalier eller som ett resultat av uremi (njursvikt).
 3. Dyspepsi är en brist på enzymer som är nödvändiga för korrekt matsmältning av mat.
 4. Användningen av mediciner (ofta antibakteriell behandling) - Diarré hos ett barn efter antibiotika är mycket vanligt.
 5. Brott mot psykosomatika (neurogen diarré eller "björnsjukdom"). I detta fall orsakar någon stark spänning en spasma i tarmen och uppmaningen på toaletten.

Ibland är diarré hos ett barn inte bara vattenfärgat med kalvar. Innehållet i tarmarna kan ha olika inslag av slem, blod, klumpar, och detta skrämmer redan föräldrarna. Det kommer att vara vaksam för att förhindra att en liten patient försämras. Mamma och pappa kan inte självständigt skilja E. coli från dysenteri, och då behöver barnet kvalificerad hjälp.

Diarré med blod i ett barn

Utseendet av blodiga inklusioner i flytande avföring är alltid alarmerande. Föräldrar frågar sig varför barnet har diarré med blod i en sådan ung ålder, när det verkar som om detta inte kan hända. Det orsakas av olika orsaker som orsakar irritation och inflammation i tjocktarmen:

Olika orsaker till diarré i barnet ger en annan typ av tarmrörelse. De kan ha blodsträngar, blodproppar eller till och med en geléliknande röd-crimson slem, som i huvudsak observeras i smittsamma sjukdomar. Hur som helst, om barnet visade sådana problem, behöver han en brådskande diagnos, för ofta är blodiga inklusioner en signal om en allvarlig sjukdom.

Diarré med slem i barnet

Ofta under en störning kan slim noteras. Det ser ut som flingor eller blodproppar - allt beror på orsaken till sjukdomen. Inte alltid slemhinneimpregnering är transparent, ofta har de blodiga ådror, och sedan talar det redan om slem-blodig diarré. Flytande avföring med slem kan vara en följd av infektion eller vara icke-infektiös.

När ett barn har diarré med blod och slem behöver han hjälp av läkare i en sjukhusmiljö, eftersom i detta fall sker mycket snabb uttorkning, som endast kan avlägsnas med hjälp av droppare. Slim avföring orsakar smärtsamma spasmer i tarmen, och barnet känns väldigt dåligt. Baserat på bakteriosi i tarminnehållet ordineras lämplig behandling. Det är inte alltid antibiotika, ibland finns det tillräckligt med förändringar i kosten.

Provoke diarré med blodburk:

Grön diarré hos ett barn

Färgen på avföringen berättar mycket för den erfarna läkaren, men det enda felet bekräftar detta. Diarré med en grön färg i ett barn är ett vanligt fenomen som kräver kvalitativ behandling, ibland på en sjukhusbädd. Det är särskilt farligt hos barn fram till året när dehydrering utvecklas mycket snabbt. Om barnet har en festering fontanel, har huden förlorat elasticitet, den är apatisk, då krävs en omedelbar överklagande till den medicinska personalen. Orsak grön avföring:

Diarré med skum i barnet

Liksom alla andra störningar i pallarna i ett barn, diarré med skum, vars orsaker inte är tydliga kan skada barnet signifikant. Det är därför det är viktigt att inte engagera sig i självmedicinering om det finns möjlighet till fullständig läkarundersökning. Skummiga avföring orsakas av:

Barnet har diarré - vad ska man göra?

Så, om barnet plötsligt började ont i magen, och han började ofta springa på toaletten (mer än 3-6 gånger om dagen), så är det troligt att det handlar om diarré. Föräldrarnas uppgift att börja behandla diarré hos barn så tidigt som möjligt, för att inte hålla ut för farlig uttorkning. Hantera sjukdomen hemma kan vara om man inte förlorar värdefull tid och börjar behandla den första dagen. Det är nödvändigt att skicka en analys för att ta reda på orsaken, och under tiden, all styrka att kasta på eliminering av dehydrering.

Vad matar ett barn med diarré?

Förutom läkemedelsbehandling, som läkaren föreskriver, är inget mindre betydelsefullt näring under återhämtningsperioden. Föräldrarna bör dessutom veta vad man ska göra med ett barn med diarré, för att inte provocera en ökning av diarré, eftersom drycker också kan vara härdande eller skadliga i detta sammanhang. I de tidiga dagarna bör barnet kompensera för förlust av vätska med avkok av russin eller ris utan socker, gelé och kokt vatten, men juicer är förbjudna.

Vissa barn trivs inte med diarré och vägrar att äta, medan andra frågar att äta, liksom alltid. Det är viktigt att strikt följa doktorsbehandlingen och ge endast godkända matlagningar som antingen kokas eller kokas. Kategoriskt förbjudet all stekt, varm och provokerande jäsning. Mat bör ges i små portioner, men ofta. I de tidiga dagarna av sjukdomen kan du erbjuda:

Efter 5-7 dagar ska en liten patient expandera menyn:

Hur man behandlar diarré hos ett barn?

För att bota matsmältningsbesvär används olika metoder, oftare deras komplexa. Föräldrar bör söka läkare som vet hur man bota diarré hos ett barn. Utan recept kan endast folkmedicin användas, men endast för barn över årets ålder, kan de skada barn. Eliminera diarré följt av mediciner, läkemedel, en strikt diet.

Hur man stoppar diarré hos ett barn?

Så snart min mamma upptäckte tecken på diarré (frekventa besök på toaletten), borde man tillgripa en sådan följd av handlingar:

Ibland kan man höra om utnämningen av Levomycetin - för barn med diarré på ett sjukhus injiceras det genom intramuskulär injektion, men när föräldrar inte vet vad man ska ge ett barn från diarré, är det osäkert att tillgripa det. När allt kommer omkring är inte alltid syndarna i avföringen de patogena mikroorganismerna, med vilka läkemedlet bekämpar. I fallet med dysbios eller laktasintolerans kommer medlet enkelt att vara ineffektivt och förvärra ytterligare tillståndet.

Diarrémedicin för barn

Nu finns det ett brett sortiment av droger mot diarré, men bara läkaren kan ordinera rätt botemedel mot diarré för barn, vilket kommer att hjälpa på kort tid och inte skada barnets kropp. Att barn utse sådana läkemedel:

Folkmedel för diarré hos barn

Förutom läkemedel förskriva barn och folkmedel, som kan användas oberoende. Med allvarlig diarré - oftare 6 gånger om dagen med märkbar uttorkning och temperatur, bör sådan behandling kompletteras med antibiotika, och med milda störningar på grund av okonventionella metoder är det möjligt att bota smulan själv. Vad är bara det berömda risavkoket för diarré hos ett barn, som har använts i mer än ett decennium. Denna agent omsluter tarmslimhinnan och neutraliserar inflammationen i den. Mycket populär:

 1. Kyckling torkade magar.
 2. Pelletskakor.
 3. Körsbärsbär och blåbär.
 4. Roten till örten är en blodbad.
 5. Infusion av valnötpartitioner.
 6. Stärkelse eller silis från det.
 7. Komposit av torkade päron.