Lågprisflyg - vi sparar med sinnet

Budget lågprisflygbolag har redan säkert vunnit passagerarnas förtroende i många länder runt om i världen. Men i post-sovjetiska rummet är ordet "budget" fortfarande förknippat med något opålitligt, lågkvalitativt och osäkert. Ofta är resenärer till lågkostnadsbolag skadliga. Finns det någon rationell spannmål i detta avseende?

Fördelar med lågkostnadsbolag

Det första som kommer att tänka på är låga kostnader för flygningar. Vad förklarar sådana låga och attraktiva priser för passagerare? Faktum är att allt är extremt enkelt: kostnaden för flygbolagets lågprisflyg ingår inte något annat än biljettpriserna och flygplatsavgifterna. För ytterligare service måste du betala separat. Det handlar om att äta ombord, påskynda registreringen, ta ditt bagage eller göra ändringar till avresedagen. Men dessa nyanser på budgetflygbolagens popularitet återspeglas inte. Idag är deras representantkontor öppna i många länder i världen. De mest populära transportörerna är Wizz Air, Air Berlin, Pegasus Airlines, Norska, Easy Jet och Air Arabia. Dessa budgetbolag använder aktivt erfarenheter för att minska kostnaden för flygningar från varandra och utvecklar nya strategier för billigare tariffer.

Ett annat inslag i arbetet med låg kostnad är online bokning av biljetter. Detta görs för att utesluta de extra kostnaderna för passagerare som uppstår vid betalning för tjänster av organ som bokar flyg. Men nivån på komfort lider inte av sänkning av taxorna. Lågprisföretag är valet av affärsmän som är viktigare på kort tid att vara i punkt B, samtidigt som man spenderar lägsta belopp, eftersom under veckan kan sådana resor vara flera. Men researrangörer släpar inte efter sig: de köper ofta platser och beställer charterflyg från lågprisflygbolag. Detta påverkar positivt kostnaden för paketresor. Vinster och flygbolag, researrangörer och resenärer.

Viktiga nyanser

Som redan nämnts måste alla extra tjänster till passageraren betalas separat. Så, du kan bara hämta ditt handbagage med dig om dess vikt och dimensioner inte överstiger de tillåtna normerna. Vissa lågprisbärare skiljer också bagage i storlek (liten, stor). Så, om ditt bagage är erkänt som stort, måste du betala cirka 10 euro. Ibland för en plats för bagage måste du betala ca 20 euro. Och mer! Dessa belopp är endast giltiga när de betalas online, på flygplatsen kommer dessa tjänster att kosta mer med 50%.

Det bör också beaktas att lågprisflygbiljetten inte återbetalas och är föremål för omedelbar inlösen. Du kan knappast byta datum om det behövs. Och om företaget tillhandahåller en sådan tjänst, kommer det inte att bli utan ytterligare betalning. Det är därför att betala för en biljett är bättre genom banköverföring, för att vinna en dag att tänka över datumen.

Observera att det inte finns någon affärsklass i lågprisområdet, och ombordstigningspass till passagerare utfärdas utan att ange platsen. Om det är viktigt för dig att sitta, är det bättre att komma till flygplatsen i förväg, och registreringen är en av de första. Vissa företag tillåter dig att boka vanliga platser eller platser med plats för att placera fötter (kräver betalning). Förresten minskar kostnaden för biljetter till budgetbärare, liksom för vanliga, på avkvällen avsevärt. Om onlineregistrering för kunder av lågkostnadsbolag är gratis, så vid receptionen för tjänsten kommer att be om 10 euro.

Du behöver inte förlita sig på fria måltider eller drycker. Vanligtvis väljer flygplatserna de mest avlägsna för att rädda företaget, vilket medför ytterligare kostnader för överföringen.

Vad som än var, inställning av alla prioriteringar, du kan fortfarande spara på flyg, om komfort inte är i första hand.