Vad ska man få från Montenegro?

Inte många av våra landsmän reste till Montenegro, vilket också är ett land med viseringsfri inträde för ryssar och invånare i vissa andra länder. Men de som besökte det, kommer alltid ihåg färgen på det här fantastiska landet. Hur förmedlar dina känslor till vänner att det här kan hämtas från Montenegro, så att du snabbt kan komma ihåg de underbara stunderna på en fascinerande resa? I detta land finns så många nationella souvenirer som erfarna turister kan bli förvirrade. Så, vilka souvenirer och gåvor från Montenegro borde du få till minne av resten?

Gastronomiska läckerheter

Rökt av en specialteknikskinka, ost med en karaktäristisk smak, druvätäger, som inte säljs någon annanstans i världen, oliver, inte sämre i kvalitet till den berömda grekiska - det är det de tar från Montenegro, äkta gourmeter.

Män, utan tvekan, kommer att tycka om Montenegrinska andar att smaka. Som en present till kollegor eller huvudet är lämpligt torrt vin Vranac eller Krstach. I Montenegro producerar också en ganska stark dryck - vodka Loza druva. Om starka drycker i ditt fall - det här är för mycket, köp medicinska montenegrinska tinkturer på nötter och örter.

souvenirer

I Montenegro, mycket vackra nationella kostymer. För kvinnor kommer en bra och minnesvärd souvenir vara kapa - huvudklänningen med landets emblem. Vanligtvis är kapyen gjord i rött. Ett annat element i de nationella kläderna är cheerersbandet. Farmor kommer att vara tacksam för ullens tofflor, som stickas av de montenegrinska hantverkarna.

Montenegro är känt för sina produkter av högkvalitativt silver. Förutom smycken, här kan du köpa silverhantverk på något ämne. Även i keramik trivs keramik i Montenegro. En mängd keramiska produkter, allt från köksredskap och slutar med stora statyer, är vanligtvis dekorerad med det statliga emblemet.

Montenegro är en ortodox stat, så våra landsmän kommer enkelt att kunna köpa souvenirer av religiösa teman här. Artiklar av religiös dekoration, kors, ikoner kommer alltid påminna dig om de dagar som spenderas i Montenegro.

Som vid någon annan resa, glöm inte att ta ut kameran oftare, eftersom alla godisar kommer att ätas, souvenirer kommer att hitta nya ägare, och bilderna som tar de ljusa och oförglömliga stunderna kommer alltid att kunna dölja dig in i Montenegros förtrollande och unika atmosfär.