Vad kan transporteras i bagage i ett flygplan?

Du kan resa runt om i världen på många sätt, men på varje resa tar en person alltid de saker han behöver med honom. Om du går med landtransport, kan du ta nästan allt och det belopp du kan bära. För flygningar på planet finns det vissa regler för bagagebildning. Det är värt att bekanta sig med dem i förväg, speciellt om du flyger för första gången.

Vad kan transporteras i bagage i ett flygplan?

För att förhindra förekomsten av livshotande situationer för passagerare förbjuder flygbolagen följande föremål som bagage ombord:

Dessutom rekommenderas det inte att sätta in värde för bagagematerialet (pengar, smycken, värdepapper) och eventuella dokument samt bräckliga föremål och bärbara datorer. Detta beror på de särdrag som transporteras av bagage till flygplanet och sannolikheten för att den kan gå vilse.

Alla andra får tas, men det är värt noga att välja vad du vill ta, eftersom det finns en begränsning av bagagevikt per passagerare. Denna information visas vanligen på biljetten. Vanligen är det 20 kg för ekonomiklass, 30 kg för företagsklass och 40 kg för första klass. Det spelar också roll och storlek. För fri transport är bagage tillåtet, för vilken summan av höjd, längd och djup inte överstiger 158 cm.

Ofta när man packar en resväska uppstår frågan: är det möjligt att transportera vätskor och mediciner i bagaget på ett flygplan? Det är möjligt, men det finns vissa restriktioner på volymen transporterade drycker (särskilt alkohol). Medicinska preparat måste nödvändigtvis vara i förseglade förpackningar och staplade på en viss plats.

Att ta en tur med dig, styrd av ditt flygbolagets krav, vilken typ av bagage du kan bära på planet, så undviker du att det under registrering inte kommer att passera testet och det måste vara kvar.