Kycklingsoppa

Kalya är en populär rysk festrätt, i själva verket är den en kryddig, tjock fisk eller köttsoppa av fyllningstypen kokad på gurka-saltlösning och stark buljong. På några sätt är stew-fisk prototypen av modern soppa-rassolnikov.

Vanligtvis bereddes kalyen från oljig fisk och / eller kaviar. Uppskrifter av köttkål från tamdjur och fjäderfä är också kända.

Sammansättningen av kalyxen innefattade en gurka eller koksaltlösning, ibland en blandning av saltlösning och kvass och / eller citronsaft.

Matlagningskött - sopprecept

ingredienser:

beredning

Kalvköttet avskalas från filmerna och skärs i små bitar och bacon - i korta band eller brusochkami. Mala lök och morötter med en kniv.

I kastrullen lägger vi baconbitar och värmer lätt fettet, sedan passera lök, morötter och kalvkött i 8 minuter. Tillsätt ghee och kryddor, och häll Madera efter 5 minuter. Undersök i ytterligare 5 minuter, tillsätt sedan skivad gurka och saltlösning i små bitar. Tomir sakta på den lägsta värmen i 20 minuter, häll sedan i rätt mängd vatten, koka och fyll i med kornmjöl. Vi lagar mat till mjukt kött. Krydda soppen med krossad vitlök och citronsaft, strö med hackade örter.

Vi häller köttet kalj i vackra keramiska djupa skålar. Gräddfil, för att fylla soppan, serveras i en separat skål. Till denna kryddiga mättnadsrätt är rågbröd ett bra val . Från alkohol väljer du Madeira eller starka bärtinkturer.

Calella fisk - recept

ingredienser:

beredning

Vi skär ut partier av medelstor från fiskfiléer, häll dem i en kastrull med kallt vatten, tillsätt en skalad glödlampa, persilja och lövblad. Koka buljongen efter kokning i 5-8 minuter, ta bort fiskstyckena med ett ljud och lägg det i en separat skål.

Lök, rhizom av persilja och fjällblad - kastas bort.

Vi sätter saltade gurkor i små skivor, lite smält smör, häll i en blandning av saltlösning med gin och citronsaft (högst 100 ml). Vi fyller soppan med kornmjöl och lägger kaviar i form av bitar. Vi koka i 3-4 minuter, krydda med krossad vitlök. Vi häller fisken ihop i tallrikar, lägg till några bitar fisk och kaviar. Strö med örter och slipad svartpeppar. Vi serverar med starkt vitt vin eller bittra tinkturer.

Både fisk och köttgryta är underbara som ett antipodmedel.