Kommersiellt erbjudande om samarbete

Expand gränserna för alla företag bör vara med medverkan av pålitliga partners. Innan du kontaktar en potentiell partner med ett kommersiellt erbjudande om samarbete, måste du samla in all nödvändig information om den och analysera den i jämförelse med organisationens verksamhet. Riktningen och specificiteten av verksamheten, målen och de önskade resultaten är vad du ska kombinera dina ansträngningar för. Det kommersiella förslaget till samarbete bör vara väl genomtänkt och förberedd, så det är inte nödvändigt att skynda med den här frågan.

Till vem och varför? ..

Affärsförslag för samarbete görs vanligen till representanter för olika organisationer, företag och företag. Vi är motiverade av en önskan att använda möjligheten till ömsesidigt fördelaktigt samarbete. Om du agerar på grundval av legosoldatmål är det hög sannolikhet att ovanstående förslag kommer att avvisas. Låt inte bli lurad och låt "damma i dina ögon", för förr eller senare kommer du otrogen partner att kräva en hög avgift för ett så sorgligt resultat av dina gemensamma aktiviteter.

Förutom "öppenhet" av dina avsikter är det värt att uppmärksamma anständigheten och tillförlitligheten hos dina potentiella partners. Företagets erbjudande om samarbete bör inte göras av dem vars rykte, för att uttrycka det mildt, inte lyser med framgång. Annars riskerar du mycket. Risken är naturligtvis ädel, men endast om de sannolika förlusterna är små. Var rimlig.

Hur man gör ett kompetent förslag till samarbete är inte känt för alla specialister i att arbeta med kunder och partners. Förslaget till samarbete bör vara formellt och verksamt. Om du börjar med en företagskorrespondens där du sammanfattar kärnan i ditt förslag, bör du bifoga ett brev av samarbetsförslag.

Ett positivt svar på ett samarbetsförslag beror på hur du gör det. Kanske du och din framtida partner kommer att begränsa dig till korrespondens, varefter på mötet diskuterar du bara några detaljer och skriver alla nödvändiga dokument. Om ett antal frågor uppstod om förslaget är det bättre att utse ett affärsmöte. Ett affärsmöte är det mest framgångsrika alternativet för hur man gör ett förslag till samarbete. Det är nödvändigt att förbereda sig för mötet, göra en kort presentation, notera de viktigaste punkterna, för att inte glömma någonting. Det är bättre att hålla ett möte på partnerns kontor, för att du är initiativtagare till affärsförslaget. Alternativt kan du schemalägga ett möte i ett neutralt område, till exempel i ett mysigt kafé. Det rekommenderas att utse ett möte på morgonen, till exempel under lunchen (från 12 till 15 timmar). En gemensam måltid, som du vet, samlar människor, varför inte utnyttja denna möjlighet.

Praktiska tips

När du utarbetar ett förslag till återförsäljarsamarbete är det viktigt att du studerar försäljningsmarknaderna och hittar nya potentiella partners som kommer att vara intresserade av dina produkter och ditt förslag. Börja med vad du ger till dina återförsäljare. Det kan vara rabatter, information och tekniskt stöd från din sida, möjligheten att använda relevant juridisk status etc. Ditt förslag bör vara intressant och ömsesidigt fördelaktigt för båda parter.

Förslag från tillverkare om samarbete är i sökandet efter affärspartners, investerare, samt erbjudanden för försäljning, inköp av affärer, byteshandel, etc. Börja med företagskorrespondens, skriv ett samarbetsbrev, som kortfattat beskriver essensen i ditt förslag.

Förslaget till informationssamarbete är relevant för dem som vill expandera (i ordets sanna ord) gränserna för sin verksamhet. Gå till andra regioner, distrikt, städer och till och med länder. Syftet med sådant samarbete är att informera och informera täckningen av nya territorier. En sådan strategi för att göra affärer är i regel konditionerad av dess orientering och särdrag. På studiet av information om kultur region (stad, land), dess ekonomiska, politiska och sociala sfär kommer att ta mer tid. Att söka efter intressanta partners kommer att ta tid och tålamod. Om det är möjligt att planera en affärsresa och träffa personligen med potentiella partners, kommer detta att vara ett utmärkt alternativ för att diskutera eventuellt samarbete.

Ta hand om sådana viktiga punkter som affärsutseende, affärsetik och tillgängligheten av dina tankar. Det kanske låter oförskämt, men när du säljer något, måste du först och främst sälja dig själv. Lär dig hur du gör det vackert.