Spegeltak

Speglade tak är en modern dekorativ lösning som kommer att ge elegans och triumf till varje inredning. För det mesta placeras dessa tak på platser med hög trafikkapacitet: kontorslokaler, hotell, barer, tågstationer, köpcentra och diskotek. Designarna kunde emellertid organiskt måla speglade tak i vardagsrum och nu accepterar många kunder sådana experiment.

Spegeltak har följande egenskaper:

De största nackdelarna med speglade tak kan tillskrivas det faktum att de är bräckliga och ganska snabbt förorenade. Eventuella fläckar kan ses på den upplysta spegelytan. Också innan du lägger spegelplattorna måste du nivåera taket.

Typer av spegeltak

Beroende på vilken typ av material som används, är taken indelade i flera typer.

  1. Kaklat tak . Använd en spegelplatta på taket. På den planerade takytan monteras fyrkantiga eller diamantformade plattor, och taket är uppdelat i segment. Installation av plattan sker med lim eller skruvar. En analog av en kakel kan vara en integrerad spegel, men det orsakar svårigheter under installationen.
  2. Rackspegel tak . Använda spegelplastpaneler , täckta med en spegelfilm för taket. Plattans yta kan ha beståndsdelar eller vara helt släta. Rackmonterat tak sitter på cementet eller skruvas med skruvar. Den största fördelen med denna beläggning är dess flexibilitet och nackdelen är en liten brandbarhet och förvrängning av ytan.
  3. Spegelavstängda tak . För taket används en PVC-film med reflekterande effekt. Till skillnad från glas på filmen visar reflektionen att den är suddig, bara konturer och nyanser är synliga. Upphängda tak är monterade på speciella takprofiler, utan att behöva nivåera taket. Dessutom tar installationen av spänningsstrukturen lite tid och eliminerar dammigt arbete.

Förutom material finns det flera typer av reflektion: opak, reflekterande och glas lätt transparent. På spegeln kan du använda ett färg eller färglöst mönster, som väljs ut av personlig ordning.

Spegel tak i inredningen av lägenheten

Användning av reflekterande tak övas regelbundet i lägenheter och hus. Det mesta av spegeltaket finns i badrummet. Designers rekommenderar inte användning av plattor och fasta speglar i badrum, eftersom de lämnar spår av kondensat som kommer att vara problematiskt att tvätta. Idealisk lösning - spänning eller rack tak. Dessa beläggningar ackumulerar inte kondensat och är resistenta mot svamp.

Spegellocket i korridoren ser original ut. Det ökar det lilla utrymmet på korridoren och är ett utmärkt visitkort i lägenheten. Ett kaklat tak är lämpligt för korridoren. Starka geometriska former och frånvaro av överskridande takinredning skadar inte korridoren, utan tvärtom gör det snyggt och koncist.

Om du väljer att använda ett spegelloft i köket, är det bättre att vända sig till sträcktaket. Racklocket är inte lämpligt på grund av dess snabba brandfarlighet, och glasytorna kommer att samla in fett och rök från plattan.

För de mest besökta rummen - vardagsrum och sovrum, är alla typer av skydd lämpliga. Här kan du experimentera med inredningen, kombinera flera olika material och skapa flera nivåer. Var uppmärksam på strålkastarna - de kommer att göra rummet elegant och kommer att reflekteras vackert från takets glansiga yta.

(Fig 16, 17, 18)