Kissel från sylt och stärkelse

Efter att ha förberett fasta reserver av sylt före början av kallt väder, på vintern försöker många hemmafruar hitta en mängd recept för att få produkten att användas. De mest uppenbara sätten att använda sylt i matlagning är att laga matlagning, men vi föreslår att du går åt andra håll och förbereder en drink, eller till och med en fullsträckt efterrätt - gelé från sylt och stärkelse.

Kissel från stärkelse och sylt - recept

Låt oss börja med det enklaste receptet, bland annat i dess sammansättning ett minimum av ingredienser och närmare bestämt beskriva den gemensamma tekniken, som du då kan ta som underlag för att förbereda din maträtt.

ingredienser:

beredning

Häll en halv liter vatten och låt det vara kallt, sätt det återstående vattnet till att koka och lösa upp sylt i det. Mängden senare kan ändras beroende på hur söt och mättad du vill se drycken i slutet. Den resulterande magen spänner sig för att bli av med suspensionen av bär och häll sedan tillbaka den i pannan.

Tillsätt stärkelselösningen i kallt vatten till bärjuice på spisen. Du kan också filtrera stärkelselösningen genom en sikt för att bli av med eventuella klumpar. Låt drycken på spisen ständigt blandas tills den är tjock. Efter ca 5 minuter är kissel klar, den ska kylas och du kan ta ett prov.

Hemlagad gelé från stärkelse och sylt med äpplen

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder gelén från sylt och stärkelse, skala äpplen från kärnan med frön och skära i kuber av medelstorlek. Förbered morsen, blanda sylt med en liter kokande vatten och socker, och lägg sedan till bitar av äpplen. Efter att ha kokat fruktjuicen i ca 5 minuter, tillsätt en stärkelselösning till den och låt den stå i ytterligare 7 minuter. Kyl geléet från stärkelsen och syltningen innan du tar provet. Servera enkelt eller komplement med kräm.

Hur man koka en gelé från körsbärssylt och stärkelse?

För detta recept är det bäst att välja grovfrukt, eftersom bär i körsbärsgelé är bäst kvar, de kommer att lägga till en konsistensvariant och göra smaken märkbart mer mättad.

ingredienser:

beredning

Låt en liter vatten koka och häll kokande vatten över kokande vatten. Den resulterande frukten dricker cirka 5 minuter, vilket minskar värme till medium. Lägg till en nypa citronsyra. Om så behövs kan du lägga till sötningsmedel. I de återstående 100 ml kallt vatten späd ut stärkelsen. Häll stärkelselösningen till syrabasen, blanda kontinuerligt. Låt gelén förtorkas och kylas före användning.

Kissel från hallon sylt och stärkelse

I hjärtat av drycken kan det vara en hallon sylt, men eftersom hallon är en mjuk bär, är det inte nödvändigt att gräva länge, annars kommer drycken att bli grumlig.

ingredienser:

beredning

Häll hallon sylt och en halv liter kokande vatten och placera på medium värme. När vätskan återkokar, spänner du på den och returnerar frukten till elden. Med återstående vatten häll stärkelsen och blanda den. Häll stärkelselösningen till kompotet med en tunn dricks, omröring, för att undvika bildning av klumpar. Lämna gelékokaren tills den är tjock. Klar dryck bör kylas före provsmakning.