Kan jag mata en havregrynkaka till min mamma?

Kakor, kakor, kakor - en delikatess, från vilken det är svårt att vägra. Men tyvärr, för det infödda barnets hälsa och välbefinnande, måste ammande mödrar gå och sådana "offer" . Finns det en kaka som går in i kategorin så kallad "hälsosam mat" eller vad kan en kvinna skämma sig bort under laktation, låt oss ta reda på det.

Havregrynkakor för omvårdnad

När du vill byta kexkakor med något mer utsökt, ökar vårdmamman ofrivilligt frågan om hon kan äta havregrynkakor. Självklart kan det, med smak, vara och är sämre än att baka, men förhållandet mellan "fördelskada" vinner klart.

I havregrynkakor innehåller en stor mängd fibrer, det är inte ett allergen och orsakar inte kolik i barnet, det vill säga det uppfyller alla kriterier genom vilka nya mumier väljer produkter för deras kost. Dessutom skadar sådan bakning inte figuren eftersom havremjöl absorberas mycket bättre av kroppen och lagras inte i midjan och höfterna i form av extra centimeter.

Att svara på frågan huruvida det är möjligt att foder havremjölkakor, barnläkare och nutritionister har inte något emot, om de redan är uttömda av dietmamma, diversifiera sin meny med denna delikatess. Det rekommenderas dock att i din kost innehålla havregrynssak inte tidigare än barnet kommer att vara tre månader gammalt och givetvis gradvis.

När det gäller valet bör havremjölkakor för ammande moder vara fräsch och kvalitet, det vill säga utan skadliga tillsatser som konserveringsmedel, transfetter och färgämnen.

Det är värt att notera att absolut säkra cookies som finns i butiken är nästan omöjliga. Därför vill du skämma bort dig själv med något gott och inte skada krummen, ett alternativ till ammande mamma kommer att vara hemlagad havregrynkakor, receptet som du kan se nedan.

Havregrynkakor Recept för omvårdnadsmor

Faktum är att det finns många recept för havregrynkakor, men man måste komma ihåg att inte alla ingredienser är säkra för barn, så vi kommer att begränsa oss till den enklaste klassiska versionen, vars smak är bekant för oss från barndomen.

ingredienser:

preparatet:

Det första du behöver göra är att slå ägget och smöret till en jämn konsistens, tillsätt sedan socker och fortsätt proceduren. Därefter måste du hälla saltat vatten och förkrossad havregryn. Tillsätt sedan mjöl och knåd degen.

Den färdiga vikten måste rullas ut, och arbetsstyckena ska vara gjorda av önskad form. Baka kakor ska vara i ugnen vid en temperatur på 180 grader i 15 minuter.