Hur planterar man gräs?

Har du bestämt dig för att ordna en grön gräsmatta nära ditt hus och till och med förberedde en plats för den? Då är det dags att lära sig att plantera gräsmatta på rätt sätt och när det är bättre att göra det.

Det enklaste sättet att köpa en färdig gräsmatta , och direkt efter att du lagt på det kan du spela volleyboll och barn springa. En sådan gräsmatta är dock ganska dyr. Om du vill så gräset för gräsmattan med egna händer, var därför tålamod och du kommer att lyckas.

Vilken typ av gräs att plantera för gräsmattan?

Det är mycket viktigt att välja rätt frön för såning gräsmatta gräs. Trots allt, det händer ibland att med tillräcklig omsorg ser gräsmattan inte väldigt snygg ut, med skalliga fläckar, och gräset måste sönder ständigt. Och saken är att fröblandningen felaktigt valdes. Det är nödvändigt att bara välja de örter som är anpassade för förhållandena i ditt område. Så, till exempel, för ett ganska svårt ryskt klimat, är tre typer gräsmattor idealiska: röd sving, änggräs och fint gräs. Dessa örter är inte rädda för låga temperaturer, och frekventa skärningar är bara bra för dem.

Plantera gräs

Som regel kan du plantera gräsmatta i höst, sommar och vår. Men experter rekommenderar att du gör detta på sensommaren. Denna årstid är bra för att jorden är väl uppvärmd, och ogräset växer inte så fort som på våren, och gräset till förkylningen kommer att rota.

Innan du börjar plantera gräsmatta, bör platsen hållas under ånga i minst en månad eller två. Då introduceras mineralgödselmedel i jorden. För sådd av frön, välj en tyst, vindlös dag. Dela hela paketet i lika delar, och fröerna också distribuera enligt antalet av dessa delar. Inokulera varje plats först, först längs, sedan över. Då kommer skotten vara likformiga och vänliga. Du kan gå runt fältet såt med en rulle.

Innan spridningen uppstår, bör gräset vattnas från vattnet, och när gräset växer upp, använd en sprinkler för att bevattna den, med vilken fukt kommer bättre att levereras till rötterna. Klippande örter första gången ska göras när hon växer upp till 6 cm, och sedan klippa gräsmattan regelbundet.

Som vi ser, med rätt urval av frön och förberedelsen av jorden att plantera gräs till gräsmattan är det inte svårt.