Hand Juicer

Låt annonseringen outtröttligt övertyga oss om användbarheten av förpackade juicer, men vi vet att de inte jämför med färskpressad juice på något sätt. För att kunna skämma bort dig själv med färsk juice när som helst måste du få en speciell juicer - manuell eller elektrisk. Även om elektriska juicermodellerna kan bearbeta ganska stora volymer frukt, bär och grönsaker på några sekunder, har de en stor nackdel - de måste anslutas till elnätet för drift. Dessutom har de, i likhet med alla andra elektriska apparater, i egenskap av arbete egenskaper att värma upp. Uppvärmning själva, de värmer delvis och passerar genom dem juicen och därigenom förstör den innehöll i det användbara ämnen. Därför är även handhållna gjutjärnssjuicer så populära att de är pålitliga, tillförlitliga och inte kräver elektricitet och arbetar enligt principen om "kallpressning". Om vad de är och hur de fungerar talar vi idag.

Hand juicepressare för bär och tomatjuice

En riktig klassiker bland handgjorda juicer är skruvmodeller . Utseende liknar de en vanlig köttkvarn, som skiljer sig från den genom en långsträckt "tut". Inuti är en sådan juicer en skruv som påminner om en multiplikatorförstorad skruv som fångar delar av bearbetade produkter och torkar dem genom ett speciellt nät. Skruvpressen aktiveras genom att rotera ett specialhandtag bakom juicern. I botten av kroppen finns ett tråg, längs vilket den resulterande saften flyter. Och avfall som genereras under bearbetningen kastas ut genom ett speciellt hål i slutet av "tippen". Precis som manuella slipmaskiner har skruvarna ett justerbart fästsystem, vilket gör att de säkert kan fästas på bänkskivor med olika tjocklekar.

På grund av sin utformning är skruvarna ju perfekta för att få tomatsaft, juice från bär och andra mjuka produkter. Processen för bearbetning av tomater, bär och andra produkter som innehåller frön och skinn kan genomföras nästan obestämt, vilket gör skruvarnas juicers mycket bekvämare än centrifuger, som måste stoppas regelbundet för att rengöra skärmen från kakan. I stort, med hjälp av en juicer kan du få juice från alla bär, frukter, grönsaker, örter, frön och nötter, förutom för mycket hårda, vilket kräver en mycket hög ansträngning att vrida.

Handhållen juicer för äpplen

Det är inte en slump att vi har valt handhållna juicer för äpplen i en separat sektion. Naturligtvis kan en liten mängd fasta saftiga äpplen fullständigt bearbetas med hjälp av en skruvhandgjord juicer. Men om det kommer från att bearbeta en stor gröda, och om äpplen är mogna och mjuka, kan processen med att extrahera saft från dem med hjälp av en juicer-mincer bli en verklig tortyr. Döm själv - du kommer inte bara att sakna de skurna äpplen genom juicer, men separera sedan saften från massan, spänna den genom gasväv och tyg. För att underlätta ditt liv och maximera processen att behandla äpplen för juice kan du använda en speciell juicerpress. Du kan köpa en press för äpplen, antingen på marknaderna eller i hårdvaruaffärer, eller du kan göra det själv med en rostfritt ståltank, en lövträskiva för att dimensionera tanken, en jack och en ram från T-strålen.