Hip Endoprosthetics

Höftledet förbinder underbenet med stammen, som förbinder bäckenbenen och höfterna. Betydande rörelsefrihet hos benet är tillhandahållen av:

Indikationer för höftartroplastik

Som ett resultat av ett antal sjukdomar (artrit, artros, reumatism , etc.) och skador uppstår en deformation som kan leda till förstöring av benbroskvävnad i framtiden. Samtidigt upplever en person svår smärta när han går, intensiteten i hans rörelser minskar och avståndet han kan övervinna minskningar.

Typer av hip-gemensam protetik

Ändringar av endoprosteser är ganska många, men det finns två sätt att utföra operationen:

Period efter artroplastin i höftleden

Oavsett arbetsmetod är patienten på sjukhuset i 10-12 dagar. Terapi i efterkörningsperioden innefattar användning av antibiotika och smärtstillande medel. Samtidigt gör experter insatser för att förhindra utveckling av komplikationer efter hip-artroplastik. I detta fall är postoperativa konsekvenser möjliga:

Smärtlindring efter höft artroplastisk och svullnad i extremiteten signalerar alltid en inflammatorisk process som utvecklats efter implantation.

Övningar efter hip artplastik

Rehabiliteringsperioden efter endoprostetiken är mer framgångsrik, vilket ger en viss belastning på den opererade lemmen. Redan på andra dagen kan patienten sätta sig ner på sängen, göra andningsövningar, utföra enkla statiska rörelser med fötterna. På den tredje dagen kan patienten gå lite. Det är möjligt att flytta med stöd på kryckor, en pinne eller i en vandrare.

Efter urladdning från sjukhuset rekommenderas en höftbyte med höftbyte en speciell kurs av fysioterapi för att stärka höftmusklerna. Vid den andra månaden efter höftbyte ordineras LPC vanligtvis med en progressiv ökning av fysisk aktivitet och en massage för att förbättra blodcirkulationen i benet som genomgår operation. Efter samråd med en expert kan du delta i enskilda sporter (simning, skidåkning, jogging).

Kön är möjligt 1,5-2 månader efter höftbyte. Detta är den tid det tar att läka musklerna och ligamenten runt leden.

Revisionsändoprostetik i höftleden

Revision (upprepad) kirurgisk ingrepp krävs om implantatet har blivit oanvändbart och dess byte är nödvändigt. Särskild vård kräver upprepad endoprosthetik vid destruktion av benvävnad inom fixeringsområdet och infektion av protesen. Patienten, som genomgått en operation, ses länge hos doktorn, genomgår undersökningar och diagnostiska studier, och rehabiliteringsprocessen kan ta ett år.