Intressanta fakta om Maldiverna

Maldiverna är ett mycket ovanligt tillstånd. Och det är inte ens att det ligger på korallöarna. Det finns många andra saker som bara de som redan har besökt detta land i Sydostasien vet om. Låt oss ta reda på vad som är dolt bakom paradisiska ordet "Maldiverna"!

Topp 25 intressanta fakta om Maldiverna

Så vad du behöver veta när du går här:

 1. Island stat. Landet ligger inte på fast mark, utan på atoller. Maldiverna, med en maximal höjd på endast 2,4 m ( Addu Atoll ), anses vara lägst belägna staten i världen. Samtidigt har vissa öar redan lämnat på vatten - det finns bara bungalowhus på högstänger - och hela landet går långsamt men säkert i samma riktning.
 2. Översvämning av öar. När Maldivernas regering arrangerade ett ovanligt möte - under vatten! Inte överraskande var det ägnat sig åt problemet att höja nivån på världsödet.
 3. Klimatet. Vädret här är väldigt stabilt: året runt värmer regimen, i genomsnitt + 25 ° C.
 4. Atoller. Hela landet ligger på 21 atoll - ringformade öar, vilka är korallhöjningar på havsbotten. Totalt finns det 1.192 öar, varav endast cirka 200 är bebodda, och 44 öar är uteslutande anpassade för rekreation av utländska gäster. För att komma till det vanliga bostadsområdet, snarare än en turistö, behöver en turist få ett särskilt tillstånd.
 5. Flagga av Republiken Maldiverna. Hans röda trasa med en grön rektangel i mitten symboliserar längtan efter seger, medan halvmånen inuti säger att landet är muslimskt.
 6. Namnet på staten. Det översätts bokstavligen som "palatsöarna": ordet "Mahal" betyder "palats" respektive "diva", "ö".
 7. Religion. Många är förvånad över att Maldiverna är en islamisk stat. Den överväldigande majoriteten av befolkningen här berättar islam av den suntiska typen. Dessutom kan endast en ortodox muslim vara medborgare i Republiken Maldiverna. Detta land rankas 7: e i listan över de där kristna rättigheter är mest undertryckta. Ändå är turister inte hotade med vila.
 8. Ekonomi. De viktigaste sektorerna i ekonomin här är turism och fiske.
 9. Språk. Maldivernas officiella språk är Dhivehi (Dhivehi). Det tillhör indo-ariska gruppen och är egentligen en blandning av Sinhala, engelska och arabiska. Det är intressant att till exempel begreppet "kärlek" för Dhivehi kan uttryckas i tre ord på en gång: "Lobiabi" (mot motsatt kön), "Aleihikhsha" (till barnet) och "Hituege adiq gabuulkaran" (till Gud). Med turister kommunicerar här främst på engelska.
 10. Maldiverna huvudstad. Staden Male har ett område på endast 5,8 kvadratmeter. km. Det är en av de tätaste befolkningarna på jorden: befolkningen är över 133 tusen människor!
 11. Literacy. Det är 95,6%, vilket är en mycket hög indikator.
 12. Transport. Dess huvudsakliga syn på öarna är båtar. Marktransport är endast tillgänglig i huvudstaden och på atollarna i Laam och Addu, och i stället för asfalt används komprimerad korallkrump här. Det finns inga järnvägar som sådan och det finns bara en flygplats i landet.
 13. Säkerhet. Sedan det första hotellet etablerades på landets territorium (Kurumba Maldives 1972) har det inte förekommit några fall av hajattacker på människor. Detta intressanta fakta om Maldiverna gynnar det faktum att fler och fler turister väljer en stat på atollar för en semester.
 14. Stränder. Vissa turister kommer bli mycket förvånad över att lära sig att bada på stränderna i landet, dessa traditioner tillåter bara i kläder som täcker armbågar och knän. Det finns dock flera så kallade bikini stränder, där utlänningar har råd att koppla av i traditionella baddräkter och pareos.
 15. Nature. För henne är de lokala myndigheterna mycket försiktiga och förstår att detta är deras huvudsakliga rikedom. En av Maldivernas lagar säger att hotellbyggnaden inte borde vara över det högsta på ön palmer. Det finns en annan lag - att den konstgjorda uppbyggnaden av ön borde vara högst 20% av sitt territorium.
 16. Nudistvil. Om det, att sola och simma utan baddräkter eller åtminstone topless, borde du inte ens tänka - här är det förbjudet enligt lag. Ett undantag är bara en enda ö - Kuramathi .
 17. Kläder av lokala kvinnor. Paranju muslimska kvinnor i Maldiverna är inte bära.
 18. Hantverk. Bland folkhantverk är en av de mest populära carving.
 19. Musik och danser. Maldivernas mest kända musikaliska grupp är "Zero Degree Atoll" och dansen - den berömda "Jag tar bodet", som utförs till ackompanjemang av de stora trummorna.
 20. Alkohol. Tack vare "islamiska traditioner, drycker" med en examen "i Maldiverna är mycket sällsynta och dyra. Importera dem är strängt förbjudet, och alkohol kan endast köpas på ett dyrt hotell, restaurang eller på speciellt sätt på båtens öar. Men förvänta dig inte att du kommer att tycka om priset på alkohol.
 21. Vatten. Ett annat intressant faktum om vattnet i Maldiverna är att det inte finns någon flod och bara en liten sötvatten sjö. För att dricka, använder lokalbefolkningen avsaltat havsvatten, liksom regnvatten.
 22. Tullen. Konstigt, enligt Europas mening, är traditionen att indianerna i Maldiverna inte hälsar varandra. Här är det helt enkelt inte accepterat! Ändå har de redan försonat sig med att det alltid finns en hel del vänliga turister här och tyst nöjer som svar. Och varandra kallas Maldivierna ofta av deras efternamn.
 23. Landets historia. Det var ganska stormigt: Maldiverna gick flera gånger från en storstad till en annan. Först, på 1500-talet var det portugisiska. Därefter tog makten beslag av nederländska, och under 1800-talet överfördes den till engelska. Och först 1965 fick staten en efterlängtad självständighet.
 24. Full avkoppling. I denna paradisstad finns det väldigt få attraktioner , och från underhållning - bara dykning och snorkling, och till och med en traditionell lat semester på stranden. Av denna anledning kommer främst turister här som drömmer om minst en veckas isolering från rörelsen och verkligen slappna av. "Inga nyheter, inga skor" - prata Maldiverna: det betyder att du kan gå utan skor (överallt sand) och inte vara intresserad av nyheter. Egentligen finns det ingen tv här, bara några radiostationer.
 25. Ett paradis för nygifta. Maldiverna besöks ofta för smekmånad, och det har nyligen blivit mycket populärt att hålla bröllop här.