Gurka - kaloriinnehåll

Kanske finns det ingen mer "inhemsk" grönsak för oss än en gurka. Att vi inte "stiger upp" med dem - salt, marinera, lägg till sallader och soppor, ät råa, med salt och utan, vi dricker saltlösning ... i allmänhet försöker vi förlänga njutningen för hela året.

Och vår "älskade" födelseplats i fjärran Indien - därmed de indiska klänningarna med det kända "gurka" -mönstret. Det var därifrån som de började sin långa väg att erövra Europa - ja det var möjligt.

Det är knappast någon som tvekar om gurkahaltens kaloriinnehåll - det är klart (även om det är ett barn) att det är väldigt mycket lågt och oavsett hur många gurkor du äter, kommer du inte att kunna växa fett på dem.

Men för att ta reda på vilka fördelar som kan härledas från denna obetydliga mängd kalorier gurkor är till och med mycket värda.

Hur många användbara kalorier finns i gurkan?

Som många vet antagligen, är gurkor 95% sammansatt av strukturerat vatten - denna vätska absorberas mycket positivt av kroppen. De återstående 5% - det här är vår kalorihalt av gurka, plus upplösta vitaminer och mineralsalter.

Låt oss börja med det sista:

På grund av fiberhalten är gurkor mycket användbara för personer med problemförtunning, eller snarare, med förstoppning. Dessutom finns det en känd nödmetod för att "rensa" tarmarna - gurkor med mjölk. De som har försökt - de vet vad de pratar om, och de som inte är ännu, låt dem vänta på ett riktigt kritiskt ögonblick för att fullt ut känna effektiviteten av medlen.

Naturliga växtenzymer hjälper oss att smälta kött och proteinprodukter - det här bör uppmuntra oss att konsumera gurka med tung mat som sidovägg.

På grund av det höga kaliuminnehållet har gurkan en uttalad diuretisk effekt. På grund av detta kan de hjälpa till att bli av med ödem, sänka blodtrycket , ta bort sönderfallsprodukter från kroppen. Förutom diuretikfunktionen stimulerar de också gallflödet, vilket hjälper till att bli av med effekterna av att ta antibiotika och lindra belastningen från levern.

Men oavsett hur många vitaminer och mineraler de innehåller, upptar de bara 5%. Därför är vi mycket viktigare än medaljens andra sida - det låga kalorivärdet för denna produkt för hälsa.

Gurkor på grund av låg kalori visas för alla som lider av fetma, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar - eftersom det inte är svårt att gissa, är alla dessa sjukdomar nära sammanflätade med mängden extra pounds.

På grund av deras energivärde utgör de inte någon risk för dem som går ner i vikt och de som inte vill gå ner i vikt. Det betyder att du kan använda gurkor i någon mängd orolig (så mycket att "odla fett på gurkor", du behärskar fortfarande inte!).

Finns det kalorier i gurkor och hur mycket?

Lite i taget är det dags för oss att avslöja korten. Låt oss prata om energivärdet i siffror:

Skillnaden mellan energivärdet för en saltad och betad gurka beror på det faktum att socker används vid förberedelsen av marinaden och under saltningen bara vatten och salt - där kalorierna delvis löses upp.

Men trots det låga kaloriinnehållet i alla variationer av denna grönsak finns det likväl just råa gurkor. Det finns flera anledningar.

Under framställningen av syltade gurkor används inte bara socker, utan även ättika - och det här är en ganska skadlig produkt. Självklart kommer det i fråga om 1-2 att vara ingenting, men personer med hög surhet av detta alternativ bör undvikas.