Helgdagar i Nepal

Nepal är ett ovanligt bergigt land, slående med sin skönhet och unika kultur . Vila i Nepal är olika och innebär:

 1. Aktiv tidsfördriv:
 • Undersökning av landets huvudattraktioner.
 • Studien av andlig praxis, meditation, yoga för att fördjupa sig i aura i Nepal.
 • Vad behöver du veta om resten i Nepal?

  Nepal ligger mellan Indien och Kina på Himalaya-backarna. Naturzonerna varierar beroende på hur högt du är på: från djungeln till de eviga snöarna.

  Huvudstaden i Nepal är Kathmandu . Det är härifrån att resan vanligtvis börjar. De flesta sevärdheterna ligger här.

  I Nepal har turismen vissa funktioner. Du behöver veta reglerna för beteende :

  1. Nepalese anser att vänstra handen är oren, så du kan inte ta något eller ge den med din vänstra hand.
  2. Du kan inte höja din röst.
  3. Restaurangen måste medföra förändringar, tippning är valfritt.
  4. Innan du går in i templet eller klostret måste du ta av dina skor.
  5. Du kan inte röra din nepalesiska med dina skor eller visa dina sålar.
  6. Det är nödvändigt att ge allmosor inför ingången till templet, och det behöver inte vara en stor summa.
  7. Det anses oanständigt att ha på sig shorts.

  Ekologisk turism i Nepal

  Ekoturism är den huvudsakliga typen av aktiv rekreation på statens territorium:

  1. Bergsklättring. Nepal är det högst bergiga landet på planeten. I Nepal är 8 berg över 8000 m, en av dem är Everest. Fläktar från bergsklättring från hela världen söka här.
  2. Trekking. Kom hit och älskare av vandring. Det finns flera populära spår där människor går jämnt med barn, sådana vandringar kräver ingen speciell förberedelse. Turister följer bara vägarna, beundrar den omgivande skönheten, besöker buddhistiska klostren, gör stopp, vila. Sådan resa varar i flera dagar. Boenden finns i tält, i speciella läger eller i byhotell.
  3. Nationalparker . Det finns flera parker och reserver i landet där du kan beundra den exotiska naturen och observera sällsynta djur. I Royal Chitwan National Park finns Bengal tigrar, kajaner och asiatiska noshörningar. Här kan du delta i en elefantsafari. Också populära är Annapurna och Sagarmatha parker där Everest ligger. Kostnaden för att besöka denna park är $ 10. Everests toppmöte kan besökas med flyg till 150 dollar.
  4. Andra typer av utomhusaktiviteter. I Nepal är vila på havet omöjligt, eftersom staten ligger inom kontinenten. Det finns berg, gorges, i söder finns en liten del av Indo-Gangetic låglandet med många floder. Floderna är översvämmade på platser. Därför kan vi säga att i norra Nepal är strandresor borta som sådana. Istället är de engagerade i forsränning, fiske och kajakfiske.

  När är det bättre att åka till Nepal?

  Klimatet varierar beroende på höjden som du är, men det finns en omständighet som du bör vara uppmärksam på - regnperioden i Nepal. Sommar är tiden för monsunregn, som ofta leder till översvämningar. Maj är den varmaste månaden, och efter det börjar duschen. Vanligtvis går turister till Nepal från oktober till maj, men du borde veta att oktober och november är de bästa månaderna. Vid denna tidpunkt är hotellen överfulla, priserna stiger, så det är bättre att välja en annan tid för resan. Till exempel slutet av september eller början av december.

  På vintern är det väldigt kallt, och i början av mars är det också en cool tid. Vila i Nepal i april är mycket lämplig för vandring. Vid den här tiden är luften i bergen cool, ca + 14 ° C, och himlen är klar, det är trevligt att titta på bergssluttningarna. I Kathmandu och Lalitpur är temperaturen 22-23 ° C, man kan besöka templen, studera lokal arkitektur.

  Hur billigt är det att koppla av i Nepal?

  Vissa turister vill spara och vila självständigt. Det här är inte en bra idé för dem som inte är bekanta med detta land och planerar att resa genom bergen. Det är bättre att vara under ledning av en dirigent. Men resenärer som har kommit för att studera andliga metoder, delta i meditationskurser, kan verkligen komma sig. För ekonomi kan du stanna inte på hotellet, men i vandrarhemmet. Detta kommer att göra resan billigare ibland. Tänk också på att det är 2-3 gånger billigare att resa med buss än med turist minibuss eller taxi. I Nepal måste du pruta och du kan sänka priset i 2 eller 3 gånger.