Hur stekar du boletus?

I mitten av svampsäsongen är recept för att laga mat från svamp av olika sorter särskilt relevanta. Idag kommer vi att prata om boletusen och alternativen för stekning i en stekpanna. De mest läckra recepten erbjuds till dig nedan.

Hur stekar du svampar, boletus med potatis i en stekpanna?

ingredienser:

beredning

Innan du fortsätter att steka boletus med potatis, måste de vara ordentligt förberedda. Vi sorterar genom svamparna, bli av med skadade, bortskämda och maskgjorda, skölj de senaste proven och hugga dem med en skarp kniv. Nu värms vi i en panna lite vatten för att koka, vi lägger in det beredda boletus och efter upprepad kokning lägger vi dem till smak. Koka svampen i en halvtimme, smälta sedan på en sikta, låt den strömma väl och torka lite. Vi värmer grönsaken i en stekpanna utan oljens doft, lägg den kokta boleten i det och stek dem i ungefär trettio minuter med periodisk omröring.

Medan svampen kokas och stekas rensar vi de tvättade potatisarna, skär dem med små plåtar och stek dem i en separat stekpanna tills de är klara och rudda, och lägger i processen skuret och skär små lökar.

Till de färdiga grönsakerna skiftar vi den rostade boleten, vi lägger till mat efter smak, vi står i brand i ytterligare tio minuter och kan servera.

Hur korrekt stekar färsk boletus med lök?

ingredienser:

beredning

Det är uppfattningen att boletus, liksom alla rörformiga svampar, nödvändigtvis måste förkokas, men först därefter används den för stekning eller tillsättning till andra rätter. Faktum är att om svampen samlades på en miljövänlig plats, kan de inte kokas. I det här fallet stekar vi strax boletusen på en stekpanna och lägger dem med lök.

Först och främst sorteras den fräscha boletusen, vi avlägsnar de maskiga och bortskämda platserna och sköljer noggrant under rinnande vatten. Därefter klippa svampen lite och sätt i en stekpanna med värmd solrosolja utan doft. De ytterligare åtgärderna beror på vilket resultat du vill ta emot. Fläktar av mjuka och mjuka svampar bör täcka stekpannan med lock och stuva innehållet i fyrtio minuter, låt sedan vattnet förångas och tillsätt till svampen den skalade och hackade löken, salt och peppar efter smak.

Om du gillar svampar mer stekt, då ska de kokas med locket öppet, men i brand under genomsnittet, så att boletusn kommer att ha en bra stund att steka tills all fukt har förångat. Som i föregående fall, tillsätt lök i slutet av stekning och laga med svamp tills det är mjukt.

Hur stekar du boletus med gräddfil?

ingredienser:

beredning

Helst är det bättre att ta endast hattar av boletus för beredning med gräddfil. Om de inte har starka föroreningar är det bättre att undvika kontakt med vatten och istället för att tvätta provet med en ren trasa. Nu byter vi de färdiga hattarna i en väska, vi häller i mjölet och skakar allt för att fördela mjölet jämnt på hattarna. Lägg omedelbart innehållet i förpackningen i en röd varm solrosolja och ge hattarna en bra brun. Under tiden, i en annan panna, steka de skalade och skivade lökarna, skift de rudda hattarna till lök, häll all gräddfil, tillsätt salt, peppar efter smak och låt den sitta på lägsta värmen i tio till femton minuter. Vi serverar maträtten med hackad persilja löv och kokt potatis.