Hur sitter du vid skrivbordet?

Bildandet av rätt hållning hos skolbarn är en av de främsta uppgifterna för föräldrar och lärare. Korrekt att sitta vid bordet behöver barnet för att undvika störningar i ryggrad, ryggmuskler och inre organ. Enligt den medicinska statistiken är bland barn med olika ryggkrokur, andningssjukdomar (lunginflammation, astma, bronkit), matsmältningsorganet (gastrit, cholecystit, kolik, förstoppning) och CNS vanligare (uppmärksamhetstörningar och minnesstörningar).

I den här artikeln kommer vi att tala om förebyggande av brott mot kroppshållning i skolbarn och hur man ordentligt sitter barn.

Hur sitter du ordentligt på skolborgen?

Korrekt hållning vid skrivbordet förhindrar inte bara ryggradens krumning, men ökar också effektiviteten, och påverkar också kvaliteten på mental aktivitet och mindfulness positivt.

Hur korrekt sitter vid bordet för skolbarnet:

Hur väljer man rätt bord?

Korrekt hållning i många avseenden beror på skolpojkens rätt organiserade arbetsplats och på skrivbordets och stolens kvalitet. Under livet, som barn växer, måste möbler "växa" med det. För att göra detta kan du antingen regelbundet köpa nya bord och stolar, eller du kan initialt välja modeller med möjlighet att justera höjd, vinkel och andra egenskaper.

Det är också viktigt att komma ihåg att för ljusa eller lätta möbler återspeglar många ljusstrålar, och för mörk upptar en yta på skrivbordet ljus. Båda leder till snabb utmattning av barnets ögon. Det är bäst att välja neutrala färger på bordsskivan (pastell eller nyanser av naturligt trä).

Beroende på barnets tillväxt rekommenderas ett bord och en stol med följande höjd:

Profylax av sjukdomstillstånd hos barn

Utmärkt förebyggande av brott mot kroppshållning är sport. Regelbunden måttlig övning hjälper till att upprätthålla muskelton i ryggen och buken, vilket signifikant minskar risken för krökning i ryggen. Naturligtvis är det viktigaste elementet i bildandet av rätt hållning medveten kontroll över korrektheten av kroppens ställning i stillasittande arbete. Inte bara barnen själva, utan föräldrar måste ständigt övervaka riktigheten i deras hållning, alltid försöker sitta upprätt, inte böja eller böja.