Hur man sparar en familjebudget - riktiga tips

Vem drömmer inte om att ha den önskade summan av pengar i en familjesgris? Hur vill du att inkomsterna överstiger kostnaderna. Låt och så mycket som möjligt med sinnet försöka ta hand om det hårt förvärvade arbetet, och pengar är fortfarande lika aktivt som någonting används. Det är dock svårt att skona familjebudgeten, det viktigaste är att lyssna på riktiga råd, ha tålamod och, viktigare, att skaffa sig en önskan.

Så här lär du dig hur du sparar familjebudgeten ordentligt?

Så först och främst är det värt att prata om vad som kallas planeringen av familjebudgeten. Det är nödvändigt för att korrekt skicka rätt mängd pengar för att uppnå sina mål . Dessutom kan du med hans hjälp bli ekonomiskt oberoende person.

Det är också viktigt att tillägga att tack vare planeringen är det möjligt att enkelt ge livskomfort, slösa pengar bara på det nödvändiga och viktiga.

  1. Rekommendation nummer 1 . För att spara, behöver du inte beröva dig själv, och alla familjemedlemmar, livets nöjen. Gör en lista över utslag och i de flesta fall onödiga köp. Förmodligen kommer varje hemmafru att ha vad som ska ingå i den. Det kan till exempel impulsiva inköp. I stället för att spendera pengar på det, kan de investeras i att ta hand om sig själva, vila och till och med i gåvor till släktingar. Huvudregeln som hjälper till att förstå vad du kan spara en familjebudget är: "Lär dig prioritera. Glöm inte att du måste spara pengar. Det är denna uppskjutna del av ekonomin som kommer att bidra till att skapa tröst i livet. "
  2. Rekommendationsnummer 2 . Det är möjligt att du har hört talas om programmet, vilket bör innehålla de mest exakta uppgifterna om vad du spenderade pengar på och när. Visst, det är bra, men när du belastar dig själv med sådana smaker som hur många bitar av lök köpte och ätit på en vecka så ser du, det här är lite för mycket. Den enklaste varianten: I den elektroniska varianten skapar vi bordet. Den kommer att bestå av kolumner "Utgifter" och "Inkomster". Till exempel kan det vara produkter, kläder, betalning för internet, påfyllning av mobilkonton och så vidare. Det viktigaste är att inte spendera på att fylla ett sådant bord hela din fritid.
  3. Rekommendation nummer 3. Du måste börja spara familjebudgeten så fort du får en lön. Så omedelbart skjuta upp den del av beloppet som borde syfta till att skapa personalkapital. Och spendera de återstående pengarna med sinnesro.
  4. Rekommendationsnummer 4 . Hur kan miljonärer i väst lyckas öka den befintliga huvudstaden? Ja, allt är ganska enkelt. Säg mig, vet du hur mycket tid är på din tid? Men det skulle inte göra ont. Känna priset på pengar. Att räkna: till exempel på en månad får du 770 USD. Ditt vanliga arbetsschema är 176 timmar. Totalt kostar livstiden 4,4 USD. Om du spenderar 20% av din inkomst för ingenting, förlorar du en hel vecka. Är det inte förolämpande? Det är istället det möjligt att gå på semester under en hel vecka.
  5. Rekommendation nummer 5 . Du behöver inte spara familjebudgeten på mat, för när du förstärker stora kostnader kommer du att känna förändringarna. I det här fallet är det värt att analysera de största artiklarna. Det här är inte hur många gånger i veckan du spenderade pengar för att betala för en bussresa, och till exempel på vilken runda du gick förra fredagen i klubben.

Vi sparar på offentliga tjänster