Göra sprit hemma

Likör är en söt alkoholhaltig dryck med en delikat trevlig arom. Låt oss ta reda på hur du gör likör hemma.

Berry liquor hemma

ingredienser:

beredning

För att göra likör hemma, sorterar vi ut bären, bearbetar dem, tvätter dem och lägger dem i en kastrull. Häll ut sockret, häll kallt vatten och skicka disken i 20 minuter, på en långsam eld för att lösa upp alla kristaller. Sedan kyler vi drycken, häller i vodka och tar bort det skum som visas. Åter vi skickar disken till elden och väntar i 15 minuter. Efter förtjockning får buljongen svalna, täcka med lock och insistera på 20 timmar. Slutligen filtrerar vi drycken, häller i flaskor och serverar en snabb sprit hemma till bordet.

Recept för aprikoslikör hemma på vodka

ingredienser:

beredning

Frukt av aprikoser tvättas, försiktigt avlägsna benen och finhacka frukten. Benen delas med en hammare, vi extraherar nukleoler och krossar dem. Vi sprider de beredda ingredienserna i en flaska, slänger socker, kryddor och fyller det med vatten så att det täcker blandningen. Flaskan är igensatt tätt och vi insisterar drycken i 3 veckor, skaka periodiskt. Lägg sedan till vodkaen, blanda den, filtrera spritet flera gånger och häll det i flaskorna.

Enkel mandellikör hemförhållanden

ingredienser:

beredning

Almond och aprikoskärnor spreds ut i en skål och lite knådad krossa. Sedan lägger vi massan i en flaska och fyller den med vodka. Häll sedan socker, rör och insistera blandningen på en mörk plats i ungefär en vecka. Den färdiga likören filtreras och hälls i rena flaskor.

En enkel körsbärlikör hemma

ingredienser:

beredning

Körsbär tvättas, vi avlägsnar sticklingar, varje bär punkteras på flera ställen med en tandpetare och hälls i en liter burk. Tillsätt socker, häll brännvin, stäng behållaren med ett tätt lock och insistera drycken på 3 månader på en sval plats. Därefter filtreras vätskan genom gasbindning och flaska.