Hur man lagar compote - de bästa recepten från färska, frysta eller torkade bär och frukter

För nybörjare blir det intressant att lära sig att brygga kompot på rätt sätt, och erfarna kockar kan utöka sin erfarenhet och förbättra sina färdigheter genom att förstå subtiliteterna i de ursprungliga och ovanliga recepten. Den resulterande naturliga hälsosamma drycken kommer att glädjas med utmärkt mättad smak.

Hur man lagar komposit?

Koka hemlagad komposit från färsk, frusen och alla typer av torkade frukter eller bär, komplettera baskomponenten med vatten och laga den receptdefinierade tiden.

 1. Vatten för beredning av en drink måste tas i filtrering, vår eller flaska. Vätskan från kranen med en tillsats av klor och andra tillsatser kommer bara att förvärra smaken av kompote.
 2. Mängden tillsatt socker och storleken på ett parti av bär eller frukter kan variera beroende på önskad sötma och koncentration av färdig dryck.
 3. Locket på potten där komposten kokas och kyls bör stängas. Tack vare detta kommer behållaren att behålla maximalt vitaminer.
 4. Den färdiga kompoten kyls, filtreras och, när den serveras, kompletteras om så önskas med isbitar.

Hur man lagar komposit av frysta bär?

På vintern är recepten för att tillaga en dryck gjord av frysta bär särskilt relevanta och krävdes. Den mest utsökta, rika och aromatiska är det möjligt att kompotera frysta körsbär, currants, jordgubbar eller hallon. Det är tillrådligt att ta och sortera flera olika sorter av bär och frukter som är tillgängliga, så att den erhållna dryckens egenskaper blir rikare. Ingredienserna läggs till behållaren med kokande sirap, utan avfrostning.

ingredienser:

beredning

 1. Renset vatten koka upp.
 2. Tillsätt socker, rör om tills alla kristaller är upplösta.
 3. De lägger bär, låt innehållet koka under locket, koka i 3-5 minuter, ta bort från plattan.
 4. Lämna en läcker komposit av bär för att insistera före kylning, filtrera sedan och kyla tills servering.

Hur man brygger kompot från torkade frukter - recept

Följande rekommendationer för dem som ännu inte vet hur man brygger kompot från torkade frukter. Som en komponent för beredning av en drink kan du bara ta torkade äpplen eller blandas med päron, alla slags bär. Ofta kompletteras torkningens sammansättning med pommes frites, russin, torkade aprikoser. Om så önskas, balansera smaken av drycken med citronsaft eller citronsyra.

ingredienser:

beredning

 1. Torkade frukter hälls med kokande vatten, sköljs ordentligt, dräneras och pannas i en kastrull.
 2. Häll komponenterna med rent vatten, koka.
 3. Tillsätt sockret, rör om tills kristallerna löser upp.
 4. Täck behållaren med ett lock och koka drycken i 20-25 minuter med en lugn spets.
 5. Lämna en läcker komposit för att insistera på natten, varefter filter och servera till bordet.

Komposit av färska äpplen

Den mest populära bland fans av hemgjorda drycker är äppelkompot, bryggd av färska doftande frukter. Även om det inte finns några extra ingredienser, visar drycken att det är trevligt för smaken, och om du lägger till kanel, nötkött, citron eller apelsinskivor i pannan, ökar kompositionens mättnad flera gånger.

ingredienser:

beredning

 1. Koka upp vatten, tillsätt socker och rör om tills kristallerna löser upp.
 2. Lägg de skalade äpplen och skivade äpplen.
 3. Efter upprepad kokning kokas innehållet i 5-10 minuter eller tills äppelsnittet är mjukt.
 4. Lämna drycken under locket innan du kyler ner, filtrera sedan, svalna.

Komposit från torkad hundros

Att veta hur man korrekt brygger kompot från torkad hundros kan det vara möjligt att inkludera en drink i din kost som kommer att ha en positiv effekt på hela kroppen, fylla den med nödvändiga vitaminer och hjälpa till att hantera förkylningen. Som sötningsmedel för en hälsosam dryck i detta fall är det att föredra att använda naturlig blommig honung.

ingredienser:

beredning

 1. Bär av hundros krossas i en mortel med en pistel, varefter de överförs till en kastrull och hälls med kokande vatten.
 2. Koka innehållet i 5 minuter, täck noggrant med lock och linda i 6 timmar med en varm plaid för infusion.
 3. Kyl komposten från hundrosen, filtrera den försiktigt, sötnos med honung.

Tranbär komposit

Den perfekta ingrediensen för att dricka är tranbär. Komposit av dessa bär kan vara extremt användbar och har en rik smak, med god sourhet, som jämnas av den del av tillsatt socker eller honung. Kompositionen kan kompletteras med frusna hallon, andra bär eller skivor citrus.

ingredienser:

beredning

 1. Sköljda tranbärsbär placeras i en behållare med kokande vatten, om honung används som sötningsmedel eller sirap vid användning av socker.
 2. Koka kompaniet av tranbär i 5 minuter, varefter de tar bort kärlet från plattan och låt innehållet stå och helt svalt under locket.

Komposit av torkade aprikoser

När det inte finns möjlighet att laga kompot från färska frukter, kan du som baskomponent använda torkade bär eller torkade frukter. Extremt välsmakande och användbar dryck från torkade aprikoser , där du kan lägga till smakrika och färggranna pommes frites, och på vilja och rosiner. Det är viktigt att använda naturliga ingredienser av hög kvalitet.

ingredienser:

beredning

 1. Socker hälls i kokande vatten, det kokas under omrörning tills kristallerna löses upp.
 2. Skölj torkade aprikoser, pommes frites och russin i varmt vatten, sätt i en behållare med sirap.
 3. Brew compote av torkade aprikoser och pommes frites 10 minuter med en lugn koka, ta sedan bort behållaren från elden och insistera på innehållet, täcka behållaren med en varm filt i 2-3 timmar.
 4. Före användning filtreras och drickas drycken.

Quince compote - recept

Följande recept hjälper dig att räkna ut hur man brygger kompot från kvitten för att få den mest användbara och välsmakande drycken. Det perfekta tillskottet i detta fall kommer att vara kryddiga tillsatser i form av kanel, badyan, kryddnejlika eller andra efter eget val. I stället för citron i en kastrull när du lagar mat kan du lägga till apelsinsnitt.

ingredienser:

beredning

 1. Koka vatten med tillsats av socker, vilket får lösas helt.
 2. Lägg bitarna i kvitten, kryddor och laga innehållet i kärlet i 10-15 minuter.
 3. Låt kompressen av kvitten under locket tills den kyls helt, filtrera sedan och kyla innan servering.

Komposit av mandariner - recept

En komposit av mandariner släcker törst, fyller kroppen med vitaminer och kommer att glädjas med utmärkt färsk smak. I en kurs är det möjligt att starta inte bara kvalitativ men också substandard mjuk eller inte så söt frukt som det inte finns någon önskan att använda i en frisk sort. För att förbereda drycken är detta råmaterial idealiskt.

ingredienser:

beredning

 1. Koka vatten med socker tills kristallerna löser upp.
 2. Lägg de skalade mandarinerna, ge innehållet i potten en andra gång att koka.
 3. Ta bort behållaren från elden, lämna i 15 minuter under locket.
 4. Gnugga mandariner genom en sikt eller stansad med en bländare, ta bort benen, blanda sedan med buljongen och, om det behövs, filtrera.
 5. Än en gång, värma drycken till koka, låt svalna och svalna.

Kompis från feijoa

Ett annat recept för kompote kommer att presenteras senare, men det kommer att intressera dem som respektfullt behandlar exotiska frukter och rätter från dem. Komponenten för beredningen av drycken kommer att vara feijoa, vilket inte kräver lång förberedelse. Före användning behöver du bara trimma kanterna på varje frukt.

ingredienser:

beredning

 1. Koka till kokande vatten med tillsats av granulerat socker, vänta, omrör, upplös kristallerna.
 2. Lägg feijoa och koka innehållet i kastrullen i 30 minuter.
 3. Ta bort behållaren från plattan, låt kompotorn stå under locket och svalna, varefter den dessutom kyls i kylskåpet.

Komposit av sylt

Följande recept är det perfekta sättet att återvinna förra årets sylt. Att veta hur man gör kompot från en liknande förberedelse, kommer att vara möjligt att få en god dryck för arkivering till middag eller helt enkelt att släcka din törst och samtidigt fästa ett oupplöst utbud av söt delikatess och frigöra utrymme i skafferiet. Ett snabbt sätt att få kompott är att helt enkelt späda 3 skedar sylt med ett glas kokt vatten.

ingredienser:

beredning

 1. Koka upp vatten, sätt sylt, rör om.
 2. Ge drycken att koka igen, tillsätt om nödvändigt citronsyra.
 3. Kyl kompotet, filtrera och kyla innan det serveras i kylskåpet.

Persimmon compote - recept

Ytterligare instruktioner ger dig möjlighet att förstå hur man lagar en läcker kompot från en orientalisk tårtapersimmon. För att få en harmonisk smak av drycken, måste du ta en medelstor frukt till ett glas vatten, sötande vätskan efter smak. Om så önskas, drick du smaksatt med citronsaft eller citronsyra. Berika kompotets egenskaper kommer att vara att sätta i pannan tillsammans med baskomponenten i den skivade apelsinen.

ingredienser:

beredning

 1. Persimmons skölj, skär i skivor, lägg i kokande vatten, söt att smaka med socker.
 2. Vid kommer att lägga en nypa citronsyra i basen av drycken.
 3. Efter uppkokning av innehållet i kärlet, laga det i 5 minuter, ta bort det från plattan.
 4. Låt komprimaten av persimmons under locket svalna, filtrera, kyla.

Komposit i multivark

Den mest mättade, aromatiska och rikligt erhållna kompoten, om du svetsar den i en multivark. För att förbereda drycken kan du använda färska, frysta bär, frukter eller ta urval av torkade komponenter: torkning av äpple eller päron, torkade aprikoser, pommes frites, torkade tranbär, vinbär.

ingredienser:

beredning

 1. Tvätta torkade frukter och bär, lägg i en skål, tillsätt socker och vatten.
 2. Inkludera programmet "Quenching" och koka kompotet av torkade frukter i multivarken 1 timme.
 3. Lämna drycken i apparaten för infusion före kylning.