Bordsskiva i köket

En bra bänkskiva i köket bör ha en så viktig kvalitet som fuktmotstånd, vara termiskt stabil, inte påverkad av kemiska, aggressiva föreningar. Endast genom att svara på alla dessa normer, som är viktiga för denna köksmöbel, som för någon annan, kan bordsskivan skilja sig från slitstyrkan under driften och inte förlora sitt utseende under en längre tid.

Olika material för bänkskivor

Bordskivan i köket, tillverkad av spånskiva , kan vara vacker och praktisk tack vare den hygieniska plast som täcker arbetsytan. Plastmaterialet är tillverkat av speciellt flerskiktspapper, som är impregnerat med hartser och pressat under högt tryck, det övre lagret skyddas av en slitstark polymer. Priset på en sådan bänkskiva är relativt låg, medan dess färgspektrum är ganska olika, det är motståndskraftigt mot mekanisk skada och miljöskyddat.

Trä bänkskivor i köket gör ett element av speciell lyx, detta material kommer att ge särskild värme och komfort till rummet, dessutom kombinerar den perfekt med något annat material. Från en praktisk synvinkel är bordsskivan av trä underlägsen andra material, det kan inte rengöras med kemiska agens, det kan utsättas för mekaniska skador, det kan lätt bli bortskämd genom att sätta heta rätter på den. En sådan bordsskiva kräver periodisk polering och lack eller vaxbeläggning, dess estetiska egenskaper råder över praktiska. Det är lämpligt att använda trä till en bordsskiva i stil med ett land , en Provence , ett loft.

Bänkskivan i MDF- köket är en tallrik på vilken plast är limt. En sådan bordsskiva är ett budgetalternativ, medan det är tillräckligt hög kvalitet, kännetecknat av värme- och vattenbeständighet, resistent mot mekanisk skada, inte utsatt för direkt solljus. Detta material har ett brett utbud av färger och texturer, det används inte ofta, det används om du behöver göra en icke-vanlig bänkskiva.

En av de dyraste godisarna i köket är en bänk i natursten . Dock bör man komma ihåg att den behöver mycket noggrann hantering och vård. Vänster på ytan är oljiga fläckar, spår av vin, frukt, ofta, kan bara avlägsnas genom slipning eller användning av speciella rengöringsmedel. Särskilt lustfull i detta avseende är marmor. Det bästa alternativet är en bänkskiva av konstgjord sten, den är praktisk i drift, lätt att ta hand om.

Bänkskivan i köket från plattorna är ett alternativ praktiskt, eftersom porslinet inte är underlägset i styrka till natursten. Kakelplattan är motståndskraftig mot olja och fett, det kan rengöras med moderna alkaliska rengöringsmedel.

Ganska exotiskt är bordsskivan av glas i köket - det kan vara antingen färgat eller transparent. En sådan arbetsyta slits inte över tiden, den deformeras inte, den är tillverkad av härdat material, det är tillräckligt starkt. Glasytan förhindrar spridningen av bakterier, det kan lätt rengöras med varmt vatten med tillsats av tvättmedel.

Användning av bänkskivor i köket är inte praktisk, eftersom repor och mikroskador lätt kan lämnas på detta material, där vatten tränger in, vilket bidrar till svällningen av spånskivan över tiden.

En mycket modern och fördelaktig lösning är att placera bänkskivan på vindrutan i köket, om den är tillräckligt stor, då kan den användas som en mycket funktionell arbetsyta, speciellt genom att öka och ansluta till ett litet bord eller piedestal som är kopplat bredvid det.