Hur man förbereder ett barn för dagis för att undvika stress för barnet och föräldrarna?

Information om hur man registrerar ett barn i en barninstitution fattas ibland av överraskning, och de första besöken är inte utan stress. Många föräldrar tänker hur man förbereder ett barn för en dagis och inte står inför svårigheter. Uppgiften är ganska realistisk, men för detta ändamål är det preliminärt förberedelse av barn absolut nödvändigt - att besöka en dagis är en liten del av sitt liv. Några enkla hemligheter hjälper till att underlätta den nya perioden.

Hur förbereder man ett barn för dagis

I allmänhet tar anpassning för barn från en till flera månader. Om du vill underlätta barnets liv i en ny miljö, och du måste förbereda barnet för en dagis, måste första mamma och pappa lära sig nödvändig information och fortsätta sedan.

Så här kan du förbereda ett barn för en dagis:

 1. Var noga med att prata med barnet om eventuella svårigheter, om var han ska gå och varför. Det viktigaste är att inte skrämma, men att positivt anpassa den.
 2. Bekanta dig med gruppen och vårdgivarna.
 3. Det är värt preliminärt att vara van vid regimen, att lära sig att äta, klä och använda en kruka .

Hur man förbereder ett barns immunitet mot en dagis?

Om du inte vill byta till förskolan med sjukhusark, ta hand om barnets immunitet. Så här stärker du immunitet mot ett barn 3 år gammal:

 1. Ett av de mest effektiva sätten är härdning . Det rekommenderas att börja med att torka, och häll sedan, sänka temperaturen några grader. Det är viktigt att veta att endast barn kan tempereras utan hälsofrämjande begränsningar!
 2. Undvik inte frekvent kontakt med andra barn.
 3. Det är nödvändigt att ge barnet ett komplex av vitaminer (Multitabs, Pikovit, Kinder Biovital) och regelbundet mata frukterna av växterna för säsongen.
 4. Det korrekta urvalet av kläder kommer att rädda barnet från frekventa sjukdomar.
 5. För förebyggande ändamål, när du kommer tillbaka från dagis, tvätta din näsa med speciella läkemedel (Marimer, Aqua Maris, Morenazal, Aqualor) eller en svag saltlösning.

Hur man lär ett barn att klä sig på egen hand?

I en barninstitution har du ofta hört från dina föräldrar att deras barn är helt ovilliga att klä sig . Men många barn som redan har ett och ett halvt år har färdigheter att ta bort vissa saker, det är viktigt att inte missa det här ögonblicket. Hur man lär ett barn att klä sig utan hjälp i en tidig ålder? Detta är svårt, men möjligt:

 1. För närvarande finns det många pedagogiska spel, som snörning, en mängd leksaker med kardborreband, knappar och lås.
 2. Det är lämpligt att köpa lös kläder med enkla spännen.
 3. Fokusera inte för mycket om något inte fungerar.
 4. Visa på exemplet, och i vissa fall är det nödvändigt även att hjälpa lite, som äntligen inte slår av förväntan på självständighet.

Hur lär man ett barn att äta själv?

Hur man förbereder ett barn för en dagis och hur man lär ett barn att äta snabbt är bara några av de frågor som plågar föräldrarna. Reflex som håller skeden börjar hos barn från 5-8 månader. Naturligtvis är samordningen av barnet fortfarande dåligt, men om du ger honom att försöka göra det själv, då med stor sannolikhet ett år börjar barnet redan, det finns själv. Några tips:

 1. För att barnet ska förstå hur man gör det måste han visas. Att lägga handen i din skopmat och hjälpa till med att ta den till munnen.
 2. Det viktigaste - fasthållande och tålamod, du ska inte skrika, om dina smulor smutsas eller tappas en sked.
 3. Låt inte leka med mat, annars kommer barnet att förvirra spelet med att äta.
 4. Det är nödvändigt att organisera en plats där barnet kommer att äta - så kommer en reflex att utvecklas.
 5. Du bör välja bekväma, icke-slående rätter.
 6. Första gången att servera favoriträtter.

Att bli redo att gå och lägga sig i dagis

Det är värt att på förhand börja använda barnet till dagisordningens ordning, så anpassar det sig lätt med det. Dagdags sömn i förskolan varar från 12.30 till 15.00, i vissa institutioner flyttas vilotiden till 13.00-15.30. För att förbereda smulorna för att sova, är det nödvändigt att minska aktiviteten på ungefär en halvtimme. Du kan läsa honom en bok eller lyssna på lugn musik.

Väntande till regimen och dagdags sömn är det lätt att uppnå motsatt effekt, därför:

 1. Inte insistera och ropa, skjut upp denna procedur en liten stund.
 2. Titta på storleken på maten du äter, barnet blir svårt att sova med full mage.
 3. Ventilera rummet strax före sänggåendet.
 4. Försök att göra så att ingenting kan hindra barnet från att somna.

Ett barn gråter i en dagis - vad ska man göra?

Vägen till en förskoleinstitution och hans mors avgång leder ofta till gråt och hysteri. Hur man ska vara när ett barn gråter i en dagis:

 1. En tydlig anledning är en längtan efter familj och hem. Låt mig ta med mig en av mina favoritleksaker, den kommer att vara förknippad med huset och kommer troligen att lugna ditt barn.
 2. Besök gruppen bör doseras, med början på ett par timmar, lägger till tid varje dag.

Brist på uppmärksamhet från föräldrarna kan också prova negativa känslor gentemot dagis och då på kvällen borde moderen ge maximal ledighet till barnet. Det är tillrådligt att ta barnet i tid, för när han är kvar i gruppen senast börjar han känna sig övergiven, vilket i framtiden kan leda till stress.

Barnet vill inte gå till dagis

Moms och pappor är mycket oroliga för att barnet inte vill gå till dagis. Den påverkande faktorn är att barnet är vant vid en nära miljö och hemmiljö. Han kanske inte gillar mat eller sömniga timmar. Berätta för barnet att mat och sömn hjälper honom att växa snabbare. Förmodligen kan barnets motstånd påverkas av ett strid mot barnen från gruppen eller en konflikt med en av vårdgivarna. Det är nödvändigt att förklara för smulan hur man beter sig i svåra situationer. Det är viktigt att ta reda på orsaken och neutralisera den för att inte få barnet till en neuros.