Cyperns arkeologiska museum


Cyperns arkeologiska museum är det största museet på Cypern . Dessutom, som ett resultat av en aktiv utgrävning på ön, samlades så många antikviteter, att den cypriotiska arkeologin tog en av de främsta platserna i internationell arkeologisk forskning.

Resan till museet, som ligger i hjärtat av Nicosia , kommer att vara otroligt informativ och låter dig kasta in historiens historia från förhistoriska tider till tidig kristen tid.

En del av museets historia

Det arkeologiska museet i Cypern har en mycket intressant historia av ursprung. Det grundades 1882 som ett resultat av en framställan som religiösa ledare skickade till lokala myndigheter. Detta hände, på grund av att olagliga utgrävningar på ön utfördes i full fart och de konstaterade värdena var okontrollerade utanför landet. Den främsta initiativtagaren till dessa olagliga handlingar var den amerikanska ambassadören till Cypern, i kombination - en arkeolog som totalt tog ut mer än 35.000 objekt som hade arkeologiskt värde. En stor del av dessa prover gick vilse, några av dem lagras nu i American Metropolitan Museum.

Utställning av museet

Det finns 14 rum i museet, där utställningarna är utställda i tematisk och kronologisk ordning, från Neolithic och slutar med bysantinsk epoker. I museet ser du unika exempel på antik antikvitet, keramik, brons, terrakotta, gamla mynt, vaser, skulpturer, rätter, guldsmycken, keramik. Den mest värdefulla är statyn av Afrodite Soloi och relikerna till Salamis kungliga gravar.

Nyligen var det ett problem med brist på museutrymme för en växande samling arkeologiska fynd. Problemet att överföra museet till en ny stor byggnad är akut. Under tiden fördelningen av utställningar för små museer över hela Cypern. En av de mest kända företrädarna för det arkeologiska museet är museet i Paphos - i sydvästra Cypern. Därför, om du har vila i denna region och inte planerar en resa till huvudstaden, kan du se det arkeologiska arvet i landet här. Paphos har också en fantastisk samling artefakter.

Villkor för att besöka museet

Eftersom museet ligger i stadens centrum är det lätt att komma till. Centret är ett stort antal bussar, varifrån du inte skulle gå. Utgång vid busshållplatsen Plateia Solomou. Museet arbetar varje dag, utom måndag, från 08.00 till 18.00, på lördag - fram till 17.00, på söndag - från 10.00 till 13.00. Biljetten kostar 4,5 €.