Traneksam under graviditeten

En sådan medication som Tranexam, när graviditet föreskrivs i fall där det finns ett hot om avbrott i processen att bära en bebis. Det kan hända av olika anledningar. Det bör noteras att med tanke på försämringen av den totala ekologiska situationen förekommer spontana aborter ganska ofta idag. Låt oss ta en närmare titt på läkemedlet Traneksam och fokusera på hur man tar det ordentligt under den nuvarande graviditeten.

Vad är Tranexam?

Detta läkemedel är i sig en blodpropp. Och eftersom något hot om abort inte är utan blödning, är detta läkemedel nästan alltid föreskrivet för sådana brott. Det främjar inte bara snabb blödning från de reproduktiva organen utan leder också till eliminering av smärtor av traumatisk natur som alltid åtföljer spontan abort.

Hur många är det nödvändigt att dricka Traneksam under graviditeten?

Till att börja med måste det sägas att, som med alla mediciner som föreskrivs under barnets väntetid, används Tranexam uteslutande på läkarens anvisningar. Det beror på svårighetsgraden av överträdelsens symptom, graviditetens längd och andra viktiga faktorer, beräkningen av doseringen av läkemedlet görs och frekvensen av dess användning bestäms.

Oftast i graviditet, utse Traneksam i form av tabletter. Emellertid har detta läkemedel också en farmaceutisk form, såsom en lösning som administreras intravenöst.

När det gäller tabletterna själva, brukar läkare följa ett sådant behandlingsschema med drogen: 1 tablett upp till 3-4 per dag. Det beror helt på symtomens svårighetsgrad och hur mycket blod som förloras.

I de fall där volymen av blodförlust i hotet om graviditetsavbrott når 100 ml eller mer, föreskrivs en Traneksam dropper.

Vilka biverkningar av läkemedlet kan observeras när det används?

Efter att ha behandlat vad Traneksam är ordinerat för gravida kvinnor är det nödvändigt att notera vad som kan åtföljas av hans mottagning.

Som regel är biverkningarna av detta läkemedel dåligt uttryckta. Det är därför det föreskrivs inte bara för behandling, men också för att förebygga hotet om missfall vid så kallat missfall (när 2 eller fler graviditeter slutar med spontana aborter).

Eventuella biverkningar vid användning av läkemedlet är vanligtvis förekomsten av illamående, kräkningar, halsbränna, smärta i mag-tarmkanalen. Reaktioner är möjliga från centrala nervsystemet: yrsel, svaghet, nedsatt syn.

Med långvarig användning av denna medicinering kan brott i kardiovaskulärsystemet förekomma, vilket oftast manifesteras vid utveckling av takykardi, trombos och bröstsmärta.

Är alla kvinnor med hot om missfall möjliga att dricka detta läkemedel?

Enligt instruktionerna för användning av Tranexam under graviditeten kan det inte förskrivas till de kvinnor som har en ökad känslighet för organismen till sina individuella komponenter.

Också värt att notera att detta läkemedel under inga omständigheter inte kan användas i de förväntade mammorna som har kränkningar i blodkoagulationsapparaten.

Med särskild försiktighet ska Traneksam under graviditeten ordineras till kvinnor med sådana sjukdomar som njurinsufficiens, tromboflebit av djupa ådror, trombos av cerebrala kärl.

Således skulle jag vilja säga en gång till att under graviditetsperioden bör Traneksam utses uteslutande av den behandlande läkaren, med hänsyn till svårighetsgraden av sjukdomen och graden av hot mot barnets och moderns hälsa.