17 ögon smink som varje flicka borde veta

Alla tjejer i sin barndomsdröm för att lära sig att göra vacker ögonmakeup, vilket inte bara är väl valda skuggor, men också professionell teknik.

Vi är redo att skingra myten att professionell ögonmakeup är en komplex process, endast föremål för verkliga sminkartister. Med dessa knep kan någon kvinna skapa ett förföriskt utseende utan mycket ansträngning och speciella färdigheter. Låt oss komma igång!?

1. Först måste du förstå klart vad din ögonform är. Det är nödvändigt att veta detta för att välja tekniken för skuggning av skuggor, vilket kommer att bidra till att dölja dina små "brister".

Ögon finns i flera former: Bredt planterad, nära plantad, djupt plantad, konvex, med övergående ögonlock, mandelformat, orientaliskt eller asiatiskt, med sänkade yttre hörn, stora, små. För varje form av ögat finns en teknik för att applicera skuggor, vilket positivt kommer att underlätta utseendet.

Lite råd: du kan definiera formen med ett vanligt foto. Ta ett foto av dina ögon på nära håll. Var säker på att slappna av så att det inte finns några rynkor i hörnen av dina ögon.

2. För att ordentligt applicera skuggor och använda huvudklasser, måste du veta namnen på delar av sekel och ögon.

Det är självklart att du inte kan göra dina ögon ordentligt om du inte vet varifrån ögonets inre och yttre hörn är, eller den inre konturen på det nedre ögonlocket. Dela ett litet knep som hjälper till att uppdatera din smink och göra utseendet friskt och expressivt, särskilt i slutet av dagen.

Ta ljusa skuggor, helst mjölkiga eller vita och applicera lite på ögonns inre hörn. Du kommer bli positivt överraskad av resultatet du kommer att se i spegeln.

3. Kom ihåg regeln: Varje ögon sminkborste har sitt syfte, så använd inte en borste på en gång för allt.

Låt oss öppna en liten hemlighet - för en korrekt ögonkonfiguration nog 3 borstar. Därför är det för det första tillräckligt att köpa en borste för att fira, en platt och sluttande pensel. Och glöm inte att borstarna måste tvättas regelbundet, eftersom de ackumulerar ett stort antal bakterier och smuts.

Ett litet tips: Tvätta borsten med högen ner så att den inte förlorar sin form. Vattborsten, applicera en liten mängd tvättmedel på handflatan och försiktigt sprida den över borsten. Skölj sedan med vatten. För att snabbt rengöra borstarna kan du använda en bomullsdisk fuktad i micellär vatten. Eller du kan köpa ett specialverktyg för rengöring av kosmetiska borstar.

4. Använd en mängd olika kosmetika.

Det finns flera typer av ögonskugga som har vissa fördelar. På varuhandeln hittar du kräm, pressade och smuliga skuggor. Till exempel är krämskuggor bäst använda som en bas för smula skuggor på hela ytan av mobil ålder eller, om du bara använder en färg av skuggor.

Fribara skuggor är inte lätta att använda, men starkt pigmenterade. De är bra för att använda om du vill ha en ljus och rik färg. Var noga med att sätta sådana skuggor på basen, annars kommer de ständigt att glida ner.

Pressade skuggor har en bred palett av färger, den mest lätta att använda och blandar bra med varandra.

5. Försum inte bort sminkbasen.

Om du vill njuta av din smink under hela dagen, glöm inte att använda basen, som appliceras på ögonlocket, innan du applicerar skuggorna. Det gör att sminken blir mer mättad, och viktigast av allt - inga rullande skuggor.

6. Vit penna stärker färgen på eventuella skuggor.

För att göra färgen på skuggorna ljusare, måste du applicera en vit penna på ögonlocket, lite nyans och använd sedan bara skuggorna i önskad färg. Gör ett experiment: För ett öga, applicera bara en skugga och på det andra ögat - en vit penna och skuggor. Skillnaden blir enorm.

7. Om paletten består av 4 färger, kan du göra en smart ögonmakeup, veta var och för vad du ska använda varje cell i skuggorna.

Följ följande rekommendationer: Den ljusaste nyansen av skuggor används bäst som en strålkastare under ögonbrynet. Den andra ljusskärmen är för mobilhundratalet. Mörk färg används för att markera vikarna på övre ögonlocket och den mörkaste nyansen är för ögonets yttre hörn. Liknande pallar är bra eftersom de redan har färger som framgångsrikt kombineras med varandra, utan att skapa smutsiga skilsmässor.

8. För att applicera huvudfärgen måste du klappa som om "kör" rörelserna för att sätta en skugga på hela ytan av seklet.

Den här metoden för att applicera skuggor gör att du kan bli av med shedding och tillsätt mättnad även till vanliga pärlor. Försök att applicera någon färg i flera lager på ett liknande sätt och omedelbart se skillnaden.

9. För att skugga skuggorna på gränserna med varandra försiktigt, använd mjuka, mjuka cirkulära rörelser.

Känn skuggorna gradvis med hjälp av en fluffig pensel för att fira. Cirkulära rörelser rör sig i riktning mot gränsen mellan skuggorna, vilket ger en ideal övergång från en färg till en annan.

10. Ögonlocket är en viktig del i ögonens smink. Bara korrekt applicerade skuggor på detta område hjälper till att skapa önskad effekt.

När du har betonat vecket, ta en borste för att skugga skuggorna och gå försiktigt över vikten, vilket ger en blötande effekt.

11. Var inte rädd för att experimentera med tekniken att tillämpa skuggor.

Om du har gjort för tydliga gränser för skuggor i sminkprocessen, oroa dig inte. Med hjälp av fjädring kan du ge dem absolut någon form med suddiga kanter. Det viktigaste är att dina rörelser är mjuka och släta.

12. Det finns ett knep som många sminkartister tycker om att använda: en penna applicerad under ögonskuggan.

För att ge dina ögon en viss form, som nämnts ovan, behöver du träna mycket. Därför använder många begravningsartister en penna för att dra önskad form av att applicera skuggor. Det är faktiskt enkelt. Prova det.

13. Om du har hängande ögonlock, försök att göra smink med ögonen öppna.

Det är underförstått att med öppna ögon kan du noggrant betona vikningen på övre ögonlocket. De flesta kvinnor med övergående ögonlock gör misstaget att göra smink på det slutna ögat. Resultatet är en smink som betonar alla brister i denna struktur av dina ögon.

14. Håll huvudet något upplyft när du applicerar skuggorna.

Gör det här, inte så

Med detta knep kan du bättre se den nödvändiga gränsen för att fira dina skuggor och färgmättnaden.

15. För att ordentligt betona det yttre hörnet av ögat, rita en pennaikon "gallret" på ögonlocket.

Det finns ett litet knep som gör att du kan hitta det område där du vill applicera skuggor av den mörkaste nyansen. Ta en mjuk penna och dra i det yttre hörnet ett galler, som bilden visar. Och sedan blandar lätt cirkulära rörelser det. Om penseln inte fungerar för att skugga pennan, använd sedan en bomullsplatta. Voila, hörnet är markerat!

16. Kom ihåg att skuggorna faller på den övre delen av kinden och kindbenet, så grunden appliceras efter ögonkonfigurationen har gjorts.

Det finns flera sätt hur du kan bli av med krossade skuggor utan att smita dem. Du kan använda någon av de som du gillar.

1. Ta en bit scotch som enkelt tar bort alla "extra" skuggor under ögonen. Innan du använder scotch, håll den på armen först för att testa och undvika irritation på ansiktets yta.

2. Det andra sättet är att använda lös pulver som du måste lägga under ögonen innan du börjar använda skuggorna. När sminken är klar ska du ta en stor pulverborste och borsta av rester av skuggorna och pulveret från dina kinder.

3. Och det tredje alternativet är att använda professionella medel. I kosmetikaffären kan du hitta ett stort utbud av produkter som lätt kan ta bort eventuella misstag som gjorts under ögonkonstruktionen. Du kan också köpa speciella klistermärken som du kan ta bort efter att du har gjort ögonmakeup.

17. Kom ihåg att någon smink måste säkras.

För att göra sminken så länge som möjligt bör den fixas med speciella sprayer.

Bli inte avskräckt om konsten att sminka inte lånar sig till första gången. Allt tar övning och mycket tid. Med hjälp av våra tips kan du i tid skapa en vacker smink som gör din look mer uttrycksfull.