Vänder barnet till en kruka

Faserna av utvecklingen av barnet observeras glatt av varje mamma. Tiden flyger snabbt, och nu ger barnet redan sin första leende, så småningom vänder, kryper och där och före de första stegen inte långt. Det här förstås självklart inte, och det är nödvändigt att göra vissa ansträngningar - att göra gymnastik med barnet, att kommunicera med honom, för att ge karapuza hela tiden. Oavsett hur utvecklad och nyfiken barnet är, om barnet vägrar att sitta ner på potten, kan det störa och förvirra även de mest tålmodiga föräldrarna. Oroa dig inte, för att lära dig att barnet ska be om en pott lyckas snart eller senare, och du är inget undantag. Det viktigaste är att välja den optimala tiden, stället och omständigheterna.

När ska barnet läggas på potten?

Till att börja med börjar barnet lära sig att kontrollera urinering och avföring med sex månader. Det är vid denna tidpunkt som barnet observerar med intresse hans kropp och de processer som uppträder för honom. Till exempel, ett barn pissar eller tömmer, varefter han studerar med intresse innehållet i potten. Det är vid den här tiden att du kan lära barnet att gå på potten eller åtminstone visa ett aktivt intresse för det. Vi vill inte uppröra dig, men det är osannolikt att du kommer att kunna klara dig själv med ett aktivt barns kruka, för att han helt enkelt inte har tålamod att sitta länge. Om ditt barn är lugnt och inte för mobilt - kan du få ut ur denna kamp av vinnaren och lära din baby att fråga om en pott i en ganska tidig ålder.

Om ett ettårigt barn vägrar att sätta sig ner på potten, skynda inte att larmet. Faktum är att barnet i denna ålder börjar sträva efter självständighet och kan ordna ett verkligt upplopp om något är förbjudet eller infört, inklusive att använda en kruka.

Det är i åldern 10-13 månader att vissa barn slutar känna igen potten, även om de brukade använda den tidigare.

Den idealiska tiden från vilken du behöver lära barnet att använda potten - från två år. Vid denna tidpunkt kan barnet förstå allt, det är lättare och lättare att förhandla med honom, eftersom ett sådant barn lätt kan förklaras att han kommer att uppträda "som en vuxen" om han lär sig att använda potten till destinationen.

Hur man lär ett barn till en kruka?

Viktigast - försök inte konkurrera med någon, lyssna på berättelserna från andra mammor som deras barn länge bad om en kruka och använder sig själv. För det första kan du säga någonting, och för det andra är varje barn en individ, och i själva verket är det ingen skillnad i den ålder då han kommer att börja använda potten.

Naturligtvis har undervisningen av barnet till kruken sina egna egenskaper. Till exempel är de barnen mycket snabbare att gå till potten, vem bär inte blöjor, vars mammor inte var lat för att plantera barn. Men även de som tillbringade sitt första år av livet i blöjor kommer säkert att få det - måste bara acceptera att du under en tid kommer att stöta på pölar och högar på golvet.

Så, sättet att använda ett barn på en kruka kan vara annorlunda, men det är viktigt att överväga följande funktioner, varför träningspasset kommer att passera tillräckligt snabbt. Barnet är redo att vara van vid en kruka om:

Titta på ditt barns beteende, fånga ögonblicket - säkerligen fungerar crumben på ett visst sätt innan de naturliga behoven korrigeras (till exempel lugnar ner eller passar). På den här tiden erbjuder han honom en gryta snabbt. Och om villkoren tillåter, håll barnet naken - så kommer han snart att vänja sig på potten, för att han inte behöver ta någonting av sig själv.