Hur många kalorier är i hallon?

Raspberry är en kall botemedel som är känd för oss från många år av barndomen. Med influensa, ont i halsen, kall och bara hög temperatur - det första vi kommer ihåg är den här bären, som har en särskiljande diaphoretic egenskap.

Det verkar som om det här är ensamt att göra hallon en vanlig för vårt kök - nej! Vi strävar efter att använda varje produkt för viktminskning, och följaktligen att studera hur många kalorier i hallon, för att lära sig det biologiska värdet av produkten (proteiner / fetter / kolhydrater), väl och i slutändan vitaminkompositionen.

Tja, låt oss se hur mycket hallon uppfyller våra kriterier för kost och diet med lågt kaloriinnehåll.

Kalorinnehåll av färska hallon

Först av allt måste vi naturligtvis överväga kalorihalten av hallonfärsk - det är att föredra för alla andra bärförhållanden. Färska hallon har en avundsvärd vitaminkomposition:

Det är också nödvändigt att säga om den rika näringsbalansen:

Allt detta kombineras med ett skarpt kaloriinnehåll av färska hallon - bara 40-47 kcal per 100 g bär. Vi noterar också det gynnsamma förhållandet för viktminskning av proteiner, fetter och kolhydrater :

Du frågar vad resten gäller - 90 g hallon vikt faller på juice och fiber!

Dessutom innehåller hallon mycket socker - mer exakt varierar dess mängd från berget. Så, skogsbären, mogna i skuggiga lundar, innehåller bara 7-8% sockerarter (glukos, fruktos, sackaros) och trädgård - ca 12%. Därför trädgården hallon och sötare än skogen (men inte doftande!).

Odlade hallon, märkligt nog, har en fördel framför bäret - organiska syror. Deras hallon innehåller mycket mer, och det viktigaste av dessa syror är salicylsyra, för det är på bekostnad att vi kör efter hallon i fall av catarraltemperatur.

Vad ska man göra med det?

Eller snarare, från det:

Användbara hallonämnen

Alla ovanstående sätt att konsumera hallon är säkert bra och kommer även att hjälpa till att övervinna förkylningar, men det är osannolikt att de förbättrar hanteringen av figuren. Men två väldigt användbara bitar av hallon kan göra alla som tittar på deras vikt. Detta är hallon och frusen.

Torkade hallon är precis vad du borde kalla en diaphoretic. Det bästa sättet att svettas och gå på ändringen under säsongen ORZ - är att hälla 100 g torkade bär 3 liter kokande vatten och insistera en halvtimme. Innan du lägger dig, bör du dricka 200 ml av denna infusion, naturligtvis, i en het form. Kalorinnehållet i torkade hallon är 100 gram mer än färska bär (det blir en slags koncentrat) - det är ca 50-60 kcal.

Torkade bär behåller alla användbara egenskaper hos färskt plockade frukter. Håll det i papper eller påsar. Fryst - ett annat alternativ att konsumera naturliga hallon under hela året. Hur många kalorier i frusna hallon - ännu mindre än i färska, endast 30 kcal per 100 g.

Och om din frys inte tillåter dig att göra massämnen, kan bären gnidas med socker och täppas (utan värmebehandling) i sterila burkar - dessa ämnen kan förvaras i flera månader i kylskåpet. Tja, och glöm inte att ett brett utbud av fördelaktiga egenskaper och har bär - från dem bör du också förbereda buljonger , och de kan också torkas för vintern.