Hur gnuggar barnet med vodka vid en temperatur?

Med sjukdomen har barnet som regel en feber. Det kan vara både lågt och upp till 40 ° C. På vad bara orolig mammor inte kommer att gå för att omedelbart slå ner temperaturen till det sjuka barnet.

Ofta i kursen finns alla slags folkmetoder. När allt kommer omkring har de en mjukare effekt på kroppen, och det finns inget behov av att förgifta barnet med kemiska droger. Bland sådana populära metoder är vodka vid temperaturen hos barnet. Dessutom används ättika också .

Handlingsmekanism för gnidning

Temperaturen sjunker från alla typer av gnidning (vodka och ättiksyra) på grund av att det kommer på huden, orsakar produkten blodkärl, kyler huden och värmeffekten minskar. Det vill säga, huden blir gradvis nödvändig temperatur, vilket visar termometern.

Men vid den här tiden går den värme som kroppen emitterar intensivt inte bort. Det samlas inuti, eftersom utloppet genom huden är stängd för det. På grund av detta finns det en skarp överhettning av de inre organen, som är fylld med allvarliga komplikationer.

Hur gnuggar du barnet med vodka vid en temperatur?

Den mest nödvändiga åtgärden som måste vidtas när ett barn har hög temperatur är att strängt förbjuda ängsliga släktingar att gnugga barnet. Det kan orsaka stor skada på kroppen och även leda till kemisk berusning, eftersom vodka för barnet är ett gift.

Det vill säga svaret på hur man rubbar ett barn med vodka vid hög temperatur - det kommer att vara entydigt: aldrig och aldrig. Drogerna, som är så läskiga för vissa föräldrar, föredrar dem till tvivelaktiga folkmetoder, är speciellt utvecklade för barn och deras skada är försumbar jämfört med samma vodka.

Om dosen av de föreskrivna antipyretiska läkemedlen inte överskrids, kan barnet inte göra någon skada. Det enda undantaget är en individuell intolerans, men läkaren kommer att ordinera ett botemedel mot dessa barn, vilket är lämpligt, i stället för de mest populära (Paracetamol, Ibuprofen).

Kan jag till och med gnugga barnet vid en temperatur?

På grund av samma vasospasm, som även kan leda till febrila anfall, kallt och ännu mer, är isgrindningar för barn förbjudna. Istället är det bättre att torka kroppen med varmt vatten. Dess temperatur bör vara minst 37 ° C.

Med en fuktig svamp eller trasa torkas barnet över hela kroppen, med särskild uppmärksamhet på axillära och ulna hålrummen, och även dimmorna under knäna och låt det torka naturligt. Denna procedur för att minska temperaturen bör utföras i ett tillvägagångssätt minst 2-3 gånger och därefter att sätta på barnet.