Rotokan för gurgling

Rotokan är avsedd att skölja halsen. Det finns i form av ett vattenalkoholsextrakt i 50 ml injektionsflaskor. Du kan ansöka lokalt eller inomhus. Läkemedlet är tillverkat av växtmaterial. Det används som ett hemostatiskt, antiinflammatoriskt och antiseptiskt medel. Dessutom hänvisar instruktionerna till den antispasmodiska effekten. Det kan reparera slemhinneskador.

Rotokan - Instruktion för halssköljning

Sammansättningen av läkemedlet innefattar extrakt av kamomill, tusenårig och ringblomma. Det bör omedelbart noteras att det endast används som en lösning. Det ska inte användas i sin rena form. En lösning framställs omedelbart före sköljningsproceduren. Läkemedlet är visat för alla. Men i fallet med individuell intolerans av enskilda komponenter ordinerar specialister vanligtvis patienter till en försök eller en lätt dos av läkemedlet. Det är lämpligt att starta behandlingen med en minsta mängd läkemedel.

Hur odlar du Rotokan för gurgling?

ingredienser:

Förberedelse och användning

Vatten bör värmas till 30-40 grader och tillsätt en medicin. Rör om blandningen i 20 sekunder. Under inga omständigheter får man inte använda för varmt vatten, annars kommer läkemedlet helt enkelt att förlora sin helande egenskaper.

För proceduren tas cirka 2 msk lösning i munnen. Sköljningen görs under en minut. Sedan sprutar vätskan ut. Upprepa processen tills du avslutar glaset med blandningen. Totalt tar det inte mer än tio minuter. Gargle ska vara 3-4 gånger om dagen efter att ha ätit.

Hur vet du att Rotokan är ordentligt utspädd för att gurgla?

Efter det första förfarandet är det nödvändigt att observera kroppens reaktion. Om det inte finns några obehag inom några timmar, så är allt bra och läkemedlet är lämpligt. För att öka den terapeutiska effekten efter väl tolererade första procedurer kan dosen ökas. Så, till exempel, kan du späda två teskedar av drogen för ett glas vatten. Om allting går bra i det här fallet är allt i ordning, sköljning kan fortsätta.

Doseringen bör ökas endast den tredje dagen, inte tidigare. Varaktigheten av behandlingen beror på graden av halsen.

Hur använder man Rotokan för att skölja barnen?

Gargling med Rotocan lösning till barn ordineras i en svag koncentration - bara en tesked av läkemedlet per glas vatten. Barnet behöver först ta en liten blandning i munnen och skölja halsen. Vid det första förfarandet är det lämpligt att använda endast hälften av glaset. Om inom några timmar efter sköljning allting är i ordning, kan behandlingen fortsättas. Varaktigheten av kursen och registreringsfrekvensen beror igen på sjukdomen.

Rotokan - en metod för applicering för sköljning av hals i en allergi

I vissa fall kan användningen av drogen hos människor orsaka allergier i form av:

I det här fallet måste du omedelbart sluta med proceduren och kontakta en specialist för hjälp.

Läkemedlet kan användas under graviditet och amning. Men detta bör bara ske med normal bärbarhet för alla komponenter. Dessutom är det önskvärt att ständigt observeras av en specialist.

Rotokan för gurgling - egenskaper hos ansökan

Var inte rädd om det efter en tid dyker upp sediment på botten av flaskan. Det är nödvändigt att skaka behållaren precis före användning. Läkemedlet är lagrat vid rumstemperatur på en mörk plats otillgänglig för barn.