Hur bli av med callus på händer?

På grund av långvarig mekanisk åtgärd, som regel friktion, är calluses bildade på huden. Förutom det faktum att de keratiniserade formationerna inte är estetiskt tilltalande, hindrar de borstens naturliga rörelser och klamrar sig mot vävnaderna, de växer gradvis djupare in i huden. Utgående till epidermis kärnor av callosities, som påverkar nervändarna, orsaka en känsla av smärta. Det är därför att veta hur man ska bli av med callus i händerna, alla borde, särskilt om man på grund av karaktären av yrket eller livsstilen, förefaller sådana formationer på sina händer ofta.


Hur tar man bort friska calluses på dina händer?

Det är självklart inte att tillåta bildandet av calluses, med speciella handskar eller handskar för att skydda dina händer, och även med hjälp av extrautrustning, till exempel med frekvent syning, klämma etc. Men om du fortfarande inte kan rädda dina händer, blir frågan brådskande: hur snabbt bli av med callus på händerna.

Det enklaste sättet är att använda antibakteriella bindemedel som är fasta på problemområdena i huden. Användning av limplaster med desinfektionseffekt är av särskild betydelse i så kallade "vatten" calluses fyllda med lymf och blodblåsor som innehåller blod och lymf. Läkare rekommenderar innan du applicerar plåstret för att behandla den drabbade huden med bakteriedödande salva ( Levomecol , Eplan, etc.) eller antiseptisk (Miramistin, Klorhexidin)

Om blåsan är svullen, bör du söka hjälp av en läkare som pierces den. Om du inte kan konsultera en specialist:

  1. Desinficerad med alkohol med en nål kan genomborra majsen och pressa ut vätskan med rena händer.
  2. Efter det är det nödvändigt att noggrant behandla såret med ett desinfektionsmedel och att bandage det.

Hur får man av med torra halshänder på händerna?

En något annorlunda tillvägagångssätt för borttagning av torra lustar:

  1. Den grova huden mjukas först länge i ett varmt bad med en tvållösning eller en speciell botemedel.
  2. Använd sedan en pimpsten, gnid försiktigt den keratinerade formationen och smörj med en mjukgörande kräm eller salva.

Användningen av antimonplåster är erkänd som effektiv.

Om kärnmjön bildades kan inte professionell hjälp avhjälpas. För avlägsnande av gamla calluses i medicin gäller följande: