Oanvändbar glioblastom

Ett oanvändbart glioblastom är en hjärntumör av den fjärde graden av malignitet. Om man identifierar en sådan onkologisk sjukdom i ett tidigt utvecklingsstadium kan patienten räddas genom att ta bort tumören och sedan utföra strålning och kemoterapi. Men oftast är en person av olika anledningar för sent för att vända sig till läkare. Sjukdomen diagnostiseras vid de sista utvecklingsstadierna, därför är sådan behandling inte möjlig att genomföra.

Varför uppstår ett ooperativt glioblastom?

Enligt typ av förekomst av glioblastom finns det två typer:

Riskgruppen för denna sjukdom innefattar personer som:

Den oftast oanvändbara är ett multiform glioblastom, kännetecknat av det faktum att maligna celler av ojämn form ligger kaotiskt. Samtidigt mellan dem kan lokaliseras kärl och fokala nekrotiska skador.

Symtom på ett inoperabelt glioblastom

Eftersom tumörtillväxten orsakar tryck på olika hjärncentrum, är tecken på ett inoperabelt glioblastom olika störningar:

Glioblastom kan diagnostiseras med följande undersökningar:

Beroende på de resultat som erhållits, utarbetar läkare en prognos för sjukdomsutvecklingen för varje enskild patient och den nödvändiga behandlingen är föreskriven.

Prognos för oanvändbar glioblastom

Livslängden hos en person med obehandlat glioblastom i hjärnan når sällan två år. Detta beror på det faktum att det är helt omöjligt att skära en sådan tumör utan att riskera skador på nervceller och förvandla en person till ett stationärt varande.

För att förlänga livet och lindra tillståndet rekommenderas patienter att utföra sådana aktiviteter:

  1. Kemoterapi. Sådan behandling hjälper till att bekämpa cancerceller med hjälp av mediciner, till exempel Temodal. Detta gör det möjligt att innehålla sin tillväxt.
  2. Strålbehandling. Det syftar till att förstöra maligna celler genom investeringar. Det rekommenderas att utföra en kurs på 6 veckor, varje dag för 2 glas om dagen.
  3. Fotodynamisk terapi. Detta ingripande med hjälp av en laser som kan förstöra tumörceller utan att röra friska.

Ofta efter dessa händelser blir patienten med glioblastom först, men sedan återkommer det, vilket leder till irreversibla avvikelser i kroppens aktivitet och död.

Under hela tiden från diagnosen behöver patienterna stöd från nära människor. Men trots det är det bättre för dem att vara på sjukhuset under överinseende av läkare som med hjälp av starka lugnande medel och smärtstillande läkemedel kan lindra de smärtsamma symptomen som följs av dem hela tiden och införandet av immunmodulatorer för att stödja sina vitala krafter.