11 ätliga nötter, växer ganska annorlunda

Nötter för en person är mycket användbara, men väldigt få människor har en uppfattning om hur de växer och hur de såg ut innan de kom till vårt bord.

Tankar nötter växer bara på träd? Oavsett hur det är!

1. Jordnötter.

Jordnötter är mycket populära i många länder, men mest av allt i USA finns en hel kult tillägnad denna mutter, särskilt jordnötssmör, utan vilken ingen amerikaner ser sin frukost. Denna mutter växer i marken som en potatis, så endast rötter, inte pinnar, är lämpliga för mat.

2. Brasiliansk valnöt.

Brasilien mutter är mycket intressant växer - i en stor frukt finns det många nötter. Gnagare tas in i frukten och äter nötter, och några av dem är begravda i marken i reserven, och så växer några av dem. Brasmutterns träd kan leva i 500-1000 år och nå enorma storlekar.

3. Valnöt.

Alla favorit valnöt. Det är bara ett lagerhus av vitaminer och spårämnen. Det ätas antingen separat eller i bakverk eller sallader. Muttern växer i form av ett träd med runda löv. Han har ett mycket kraftigt rotsystem, så plantering av träd nära hus är inte tillrådligt, eftersom de kan slutligen förstöra grunden.

4. Kastanj.

Kastanjen blommar mycket vackert och har en intressant form av löv, så i post-sovjetiska länder planteras det ofta på gränderna för skönhet. Inte alla kastanjer används för mat, i vår region är ätliga kastanjer sällan där du kan träffas. Tidigare ersatte denna mutter människor potatis. Och idag är det en delikatess och uppskattas mest, särskilt i nivå med tryffel, särskilt stora frukter.

5. Pine nut.

Cedermutter i Ryssland är lämplig för mat endast från sibirisk tall, som kan växa till tre tusen år. De återstående sorterna av tallar ger inte ätliga nötter till människor. Cedermuttern är mycket hög i kalorier, rik på fetter och kolhydrater, trots sin lilla storlek. Lysare än deras smak, om nötterna är lite stekta tills tilldelningen av olja från dem.

6. Cashew.

Homeland cashewnöarna är Brasilien. De är intressanta för sin ovanliga form och smak, särskilt trevligt att äta lite saltad och stekt. Cashew frukt är som äpplen, mycket saftig och läcker, och muttern är formad utanför dessa frukter. Frukten når oss inte, eftersom det förstör dagen efter att den tagits bort från grenen. Men nötter är mycket förtjust i våra landsmän.

7. Kokosnöt.

Med kokosnöt vet alla allt, men inte alla vet att det här är en riktig mutter. Den yttre delen av kokosnoten är inte lämplig för mat, men muttern själv, eller snarare, dess mjölk och interna vita innehåll, används mycket i kulinarisk efterfrågan. En kokospalm växer i heta länder på kustkusten.

8. mandlar

Frukterna av mandel är söta och bittra. För kulinariska, medicinska och kosmetiska ändamål använd endast söta mandlar. Inte så den här muttern är exotisk, så många tror. Buskar av mandlar växer på Krim och i de sydliga territorierna av post-sovjetiska rymden, liksom i Asien och Kaukasus. Denna mutter har en mycket intressant och kryddig smak som är bekant för många, det är trevligt att äta både i rå form och i kulinariska rätter. På grund av sin kryddiga smak tillsätts mandlar till recepten för beredning av vissa alkoholhaltiga drycker.

9. Pekannötter.

Pecan är en nära släkting till valnöt, så de ser även ut som smak, men pekannötter är mjukare och mjukare. Det är mycket högt i kalorier: i 100 gram nöt innehåller 850 kalorier. Pecan kan nå en diameter på 40 meter och bära frukt i 300 år. Nativet av denna mutter är Nordamerika.

10. Pistasch.

Hemlandet av pistaschötter är Iran och Irak, där dessa nötter kommer ifrån. Pistachio är liten i storlek och har en låg krona, till skillnad från andra representanter, och har också cirka 20 sorter. Tolererar väl värme och kyla till -25 grader.

11. Hasselnöt.

Hasselnöt är en odlad mängd hassel. Den växer i form av en busk och i diameter kan den nå 3 meter. Frukten och bladen av denna typ av buskar är större än sina vilda skogs motsvarigheter.