Diet "4 bord"

Även under det senaste århundradet uppfinde doktorn Pevzner ett system av kostnäring som lindrar tillståndet med olika sjukdomar. Dieten "bordet №4" är till exempel avsedd att hjälpa till med kraftiga förvärringar av tarmsjukdomarna, som åtföljs av intensiv diarré. Sedan dess har ett mer perfekt system inte skapats, och till dags dato rekommenderar läkare att patienterna äter Pevzner.

Funktioner av kosten "bord nummer 4"

Näring enligt typen av det fjärde bordet är utformad för att minska inflammation, eliminera ruttning i tarmarna, normalisera dess funktioner och förbättra prestationen hos andra organ i matsmältningsorganet. Eftersom det är speciellt utformat för exacerbation, är en ganska strikt ram förutse - kolhydrater (upp till 250 g) och fetter (upp till 70 g) är starkt begränsade, men procentandelen protein i kosten förblir normal (90 g). Samtidigt antas att konsumtionen av salt reduceras till 8-10 g, och en ökning av förbrukningen av vatten är 1,5-2 l.

Ät 5-6 måltider om dagen i små portioner. All mat, för att inte irritera mag-tarmkanalen, måste vara flytande eller halvvätska, mashed, kokt på vatten eller ångad, extremt varmt (inte kallt och inte varmt). Helt förbjudna är de produkter som förbättrar processerna för förkastning och jäsning i tarmarna - en lista över dem som vi kommer att överväga nedan.

Meny diet "tabell nummer 4"

Tänk på den ungefärliga kosten på en dag som en del av en diet för Pevzner, vilket kommer att hjälpa om några dagar att normalisera patientens tillstånd:

  1. Frukost: gröt på vatten mashed, ostkaka gryta, te.
  2. Den andra frukosten: buljong av en hundros.
  3. Lunch: flytande soppa med manga, ris ris, ångbitar, kissel ;
  4. Snack: Kakao i vatten med eller utan socker.
  5. Middag: bovete på vatten, mashed, te.
  6. På kvällen: kissel.

Detta är inte den enda varianten av kosten. Efter att ha blivit bekant med listorna över tillåtna och förbjudna produkter, kan du enkelt komponera en diet för din smak.

De tillåtna produkterna av "bord 4" -diet enligt Pevzner

Trots ganska stränga restriktioner förutsätter denna diet fortfarande en varierad diet som kommer att få en helande effekt på mag-tarmkanalen. Så, låt oss överväga listan över tillåtna, rekommenderade produkter och rätter:

Från dessa produkter kan du göra många olika menyalternativ, vilket gör att du kan äta helt, även under en period av allvarlig exacerbation och allvarligt tillstånd. Med samma principer sammanställs kosten för "bord 4" -dieten för barn.

Förbud mot den terapeutiska kosten "tabell nummer 4"

För att eliminera obehaget så snart som möjligt och förbättra kroppens tillstånd är det nödvändigt att utesluta sådana komponenter från kosten.

Med alla reglerna för "table №4" -dieten kommer du snabbt tillbaka till det normala livet och återställa din hälsa.