Gurkor sallad på koreanska för vintern - läckra och ursprungliga recept för piquant snacks

Vilken säsong i rad är en sallad av gurkor på koreanska för vintern otroligt populär. Anledningen till populariteten är enkel: En särskild form av skivning, ett överflöd av kryddor och en traditionell sötsurad marinade ger den främsta grönsaken av alla ryska fester med asiatisk smak och en kombination med morötter, paprika och tomater - möjligheten att diversifiera smaken.

Hur man lagar gurkor på koreanska?

Inköp av gurkor på koreanska till vintern är det enklaste som hemmafruerna måste möta under bevarandesäsongen, eftersom hela koktekniken är att grönsakerna är skarpa skivor, insisterade på ett par timmar i en traditionell marinad av olja, ättika, salt och socker i banker, steriliseras och rullas upp.

 1. Korrekt förberedda marinaden kommer att göra en vintersallad av gurkor i koreansk smak och aromatisk. Man bör komma ihåg att vinäger har förmåga att över tiden öka syrahållningen i billet, så det viktigaste är att inte överdriva det.
 2. Sallad från övervuxna gurkor på koreanska kräver förberedelse av grönsaker: från skivade gurkor behöver du tömma saften i tid, annars kommer bevarande att bli bittert.
 3. När du sprider sallad på burkar, är det nödvändigt att lämna lite utrymme på toppen, som i processen med sterilisering, utsöndrar gurka juice.

Gurkor på koreanska för vintern utan sterilisering

De som vill påskynda förberedelsen, kan vi råda dig att stänga gurkorna på koreanska utan sterilisering. Dessutom är processen i sig enkel och skiljer sig från den vanliga betning av gurkor, endast tekniken för skärning. Du behöver bara smala grönsakerna smidigt, ordna dem i sterila burkar, häll hett söt söt marinade och rulla omedelbart.

ingredienser:

beredning

 1. Gurkor och vitlök snittskuren.
 2. Rör, säsong och sprid över burkarna.
 3. Tillsätt socker, salt, olja till vattnet och koka i 2 minuter.
 4. Häll i ättika, blanda.
 5. Häll gurka marinade.
 6. Rulla gurksallad på koreanska för vintern med sterila lock.

Gurkor med koreansk kryddor för vintern

Gurkor med kryddor för koreanska morötter - god och lönsam konservering. Faktum är att de kryddor som utgör smaksättning (torkad vitlök, svart och röd paprikor, koriander) väljs så att förberedelsen omedelbart tar en pikant smak och därigenom lindar hemmafruarna behovet av att köpa varje krydda separat.

ingredienser:

beredning

 1. Gurkor och morötter tunna hacka.
 2. Blanda oljan, vinäger, salt, socker, kryddor och vitlök.
 3. Häll marinade och lägg åt sidan i 5 timmar.
 4. Sprid en sallad av gurkor på koreanska för vintern i en kruka och sterilisera i 15 minuter.

Sallad av gurkor och morötter för vintern

Älskare av multicomponent snacks passar perfekt gurkor på koreanska med morötter. Dessutom används morötter ofta i sådana preparat: det absorberar perfekt marinader, perfekt bevarar form, har en krispig struktur och i motsats till gurkor ger skålen en ljus, festlig look.

ingredienser:

beredning

 1. Gurkor och morötter hacka.
 2. Tillsätt salt, socker, olja, vitlök och blöt i 10 minuter.
 3. Häll ättika, ta bort från plattan och rulla.

Han från gurkor på koreanska för vintern

Han från gurkor på koreanska - lätt uppfriskande pittorligt mellanmål. Den är beredd mycket snabbt. Det viktigaste som krävs är att avlägsna gurkan från överskott av vätska. För att göra detta, skära gurkorna, strö med salt och lägg åt sidan i 20 minuter, pressa sedan, blanda sedan med marinaden från smör, ättika, sojasås, socker och sesam, och skicka till förkylningen.

ingredienser:

beredning

 1. Gurkor salt och lägg åt sidan i 20 minuter.
 2. Töm vätskan, krydda med ättika, smör, sojasås, peppar, socker, vitlök och sesam.
 3. Skicka sallad han från gurkor på koreanska för vintern i kylskåpet.

Spicy gurkor på koreanska

En kryddig sallad av gurkor till vintern är en brinnande och piquant billet, vars funktion är överflöd av kryddor och kryddor. Koreansk matlagning är dock känd för sin noggrannhet och noggrant val av ingredienser, så i detta recept är mängden kryddor balanserat och kan inte skada men kommer bara att öka aptiten.

ingredienser:

beredning

 1. Skär gurkor, blanda med vitlök, chili och paprika.
 2. Tillsätt de övriga ingredienserna och lägg åt sidan i 2 timmar.
 3. Sterilisera sallad kryddig från gurkor på koreanska för vintern 15 minuter.

Kimchi gurkor - recept på koreanska

Kimchi från gurkor på koreanska - En av de typer av asiatiska mellanmål som traditionellt framställts av Pekingkål. I regel tar det flera dagar att marinera en sådan maträtt, men med tanke på gurkornas förmåga att snabbt mättas med sås och kryddiga kryddor, kommer följande recept att tillåta hantering i flera timmar.

ingredienser:

beredning

 1. Gurkor skurna i 4 stycken, som sänker sig från kanten med en centimeter.
 2. Gnid med salt och lägg åt sidan i 10 minuter.
 3. Skaka morötter, lök och vitlök i en blandning av socker, chili, sesam, fisksås och vatten.
 4. Häll gurka blandningen och skicka till förkylningen.

Sallad av gurkor och tomater på koreanska

Gurkor med tomater på koreanska för vintern - en favorit skörd av praktiska hemmafruar, vars fördelen är att den är beredd helt enkelt och snabbt och inte bara lockande och aptitretande ser på bordet utan också lagras utan sterilisering under nylonkapslar i 4 månader i kylskåp, håller friskhet och utmärkt smak.

ingredienser:

beredning

 1. Grönsaker skär, säsong och blanda.
 2. Sprid på burkar, täcka med capron lock och skicka till förkylningen.

Gurka på koreanska med peppar

De som föredrar inte bara läckra, men också användbara konservering, kan diversifiera sallad från gurkor i koreansk söt bulgarisk peppar, eftersom med hjälp av denna grönsak förvärvar snacket friskhet, arom och är berikad med nödvändiga vitaminer som kan bibehålla sina egenskaper även efter sterilisering.

ingredienser:

beredning

 1. Grönsaker tunt skuren.
 2. Blanda med salt, socker, ättika och lägg åt sidan i 3 timmar.
 3. Sprid på burkar och sterilisera i 15 minuter.

Gurkor på koreanska för vintern med senap

För att lägga till doftande och kryddiga anteckningar till gurkor recept på koreanska för vintern, kommer den vanliga senapen att hjälpa. Särskilt eftersom en sådan populär krydda har upprepade gånger kompletterat gurkor i olika salttekniker, där den alltid har fungerat som ett utmärkt naturligt konserveringsmedel, vilket ger en kram som behåller sin form och ökar hållbarheten hos billeten.

ingredienser:

beredning

 1. Skär gurkor och blanda med resten av ingredienserna, lägg åt sidan i 3 timmar.
 2. Sprid på burkar och sterilisera i 15 minuter.