Automatisk vattning i växthuset - egenskaper hos olika system, ett enkelt exempel på tillverkning

Framsteg visar mycket exakt hur mycket vi är villiga att göra för att inte göra någonting. Även de mest trafikerade och helt avlägsna jordbruksföretagare av tomter kommer att kunna växa grönsaker utan ansträngning, om du använder automatisk bevattning i växthuset.

Vad är det automatiska vattnet i växthuset?

När vi säger "automatisk" antar vi att manuell arbetskraft ersätts av maskinen. Det automatiska vattningssystemet för ett växthus består av en uppsättning slangar, fästelement och en speciell timer - allt detta hjälper till att lösa problemet med att fuktiga jorden praktiskt taget utan mänsklig intervention. För olika trädgårdsgrödor har de egna vattendragen, beroende på komfortförhållandena:

 1. Sprinklerinstallation anses vara en enkel och effektiv lösning. Ett sådant system består av en pump med slangar och speciella sprutor. Sprutmunstycken installeras under växthuset för att öka bevattningsområdet.
 2. För grödor som den fuktiga miljön är kontraindicerad är intrasolsystemet lämpligt. Det är en fördelning av slangar med tjocka väggar och perforeringar. Från varje gren strömmar vatten direkt till rötterna.
 3. Droppbevattning är också automatiserad och liknar den tidigare versionen. Använd slangar med tunna väggar, lägg dem på markytan.

Vilken automatisk vattning är bättre för ett växthus?

Erfaren sommarboende förenklar sina liv sällan genom att köpa färdiga system. Det här är en slags hobby, att uppfinna och förbättra bevattningssystemet. Kärnan i arbetet förblir dock en för alla solgade system: från källan matas vattnet till huvudslangen och går till varje gren. Skillnaden är endast i antalet grenar och källan till vatten, och det handlar alltid om droppbevattning. Detta sätt att fukta jorden ger inte jorden en skorpa och ogräset - att utvecklas. Men ingen jämförelse av växthusets växthus från butiken kommer inte med hemutveckling.

Automatisk vattning "Dusia" för växthus

Om det bästa vattnet i växthuset dricker, är tillverkarens ledare Aquadousia. En utmärkt lösning för ett växthus i storleksordningen 5 kvm. Tillverkaren erbjuder både automatiska och mekaniska system. Vattenpumpar en pump, som om så önskas installeras direkt i cylindern. Så utför de automatisk bevattning i växthuset med varmt vatten. Den maximala vattningstiden är en timme. Allting fungerar på vanliga batterier. Satsen är konstruerad för att monteras av köparen, allt är extremt enkelt och prisvärt.

Auto-vattning "Beetle" för ett växthus

På jakt efter ett svar, vilket auto-vattning är bättre för ett växthus, är det värt att uppmärksamma "Beetle" -systemet. Slangsystemet ser ut som en insekt. Dess fördel i den enklaste designen, det är en förgrening till några droppare, vilket gör vattning snabbt och kvalitet. Systemet är inte alltid utrustat med en timer, det måste köpas separat. Du kan ansluta till en kran med kallt vatten eller en fat med varmt vatten. Huvudtrumman av denna produkt är ett frestande lågt pris.

Hur man gör autoplay i växthuset med egna händer?

Instruktionen hur man gör autoplay i ett växthus består av flera steg:

 1. För det första drar de en plan för fördelning av slangar i växthuset. Beräknar höjden på vattenkällan, dess avstånd från sängarna, antalet droppare.
 2. När planen är upprättad färdigställs den genom att ange platsen för varje bilaga. Så här beräknas det nödvändiga antalet rör, fittings, adaptrar och tillbehör. Helst består systemet av plaströr som väger lite och tjänar lång tid.
 3. Efter att ha köpt komponenterna i växthuset, installera en vattentank, om det är ett fat, och fortsätt med installationen.

Timer för automatisk vattning i växthuset

Att köpa färdiga system för bevattning presenterar ibland överraskningar. Inte alla tillverkare i uppsättningen sätter en timer för arbete, det förklarar det låga priset. I praktiken fungerar det automatiska vattningssystemet för växthuset inte utan en särskild lanseringsanordning. Denna del är ansvarig för ett antal fördelar:

Att köpa en timer är klar efter att ha valt graden av automatisering: om automatisk vattning i växthuset är helt oberoende, eller delvis manuellt. Det finns tre typer av controllers:

 1. Den enklaste av dem är mekanisk. Slå på den med dina händer, efter arbetet slås det av sig själv. Kommer att vara länge, det räcker inte. Men anslut inte extra utrustning som att rengöra den.
 2. Helautomatisk vattning kommer att tillhandahållas av en elektronisk apparat med mekanisk styrning. Programmeringen är den enklaste, kostnaden är överkomlig, men kopplar inte heller till fler enheter till den.
 3. En elektronisk timer med programmatisk kontroll anses vara den dyraste och mest perfekta. Den har det maximala antalet funktioner, du kan ansluta olika typer av utrustning, men hanteringen är mycket svårare, och priset är relativt högt.

Pump för automatisk bevattning växthus

Om uppgiften är att utföra autoplay i huset i växthuset, kan du inte göra utan en pump. Välj det följer, baserat på uppgifterna:

 1. För droppbevattning i ett växthus är det perfekta valet en centrifugalpump . Bladet anses betryggande, det finns modeller med en vertikal och horisontell pumphjul. Om vattenflödet överstiger två liter per sekund, sätt in de fram och återgående centrifugalpumparna.
 2. Stort växthus behöver mer vatten, axiella pumpar är lämpliga här.
 3. Droppbevattning för ett stort område utförs av en kombination av virvel- och centrifugalpumpar.

Slangar för automatiska växthus

Innan du installerar autopow i växthuset bör du också bekanta dig med slangtypen. Det finns flera typer av stormarknader på hyllorna:

Automatisk vattning i växthuset med egna händer

I växthuset planteras växter inte bara på sängar, men också i separata kassetter eller behållare för att tvinga plantor. Förenkla uppgiften och delvis automatisera vattning för fristående behållare är ganska genomförbart. Låt oss överväga hur man gör automatisk vattning i ett växthus för behållare:

 1. För arbete tar vi korrugerade och plaströr för VVS-verk.
 2. Vi skär ut ett spår i det korrugerade röret med en storlek som motsvarar rörets rörs diameter.
 3. Klipp av önskad längd och sätt den till botten av lådan.
 4. Vi bor ett hål i väggen för att tömma överskott av vatten.
 5. Vi sätter in ett plaströr och somnar en mark.
 6. Fyll vattnet tills det löper ut ur hålet i lådans vägg. Jorden är fuktad snabbt och i flera dagar.