Hur bli av med svettningen hos nyfödda?

Kanske, förutom kolik, är det vanligaste problemet med småbarn en svett. Det kan förekomma när som helst på året, och även på vintern, om barnet är för inslaget och klädd felaktigt. Men här är sommarmånaderna som bidrar mest till denna plåga. Låt oss se vad vi ska göra med nyföddens svett och snabbt bli av med det.

Hur hanterar du nyföddas svett?

Det första som mamma måste inse är att barnet behöver cool luft. I ett rum där barnet tillbringar större delen av sin tid, bör den inte vara över 21 ° C. Detta är ett mycket viktigt villkor, eftersom den nya födden känner sig bekväm vid denna omgivningstemperatur och har mycket mindre risk för utbrott. Dessutom är kall, icke överdriven luft också användbar för andningsorganen.

Inte alla mumier vet hur man ska bli av med en nyfödds svettning, och vilken typ av verktyg kan användas för detta. Misstaget görs av någon som med hjälp av olika krämer och salvor som Bepantin och Desitin försöker bota utslaget. Sådana åtgärder förvärrar ytterligare situationen, för att behandla svettningar behöver ren hud som andas och feta krämer täpper upp barnens redan dåligt fungerande porer.

Det bästa sättet att svettas hos nyfödda är regelbundna luftbad och bad i rent vatten, där den terapeutiska effekten alternativt tillför infusion av kalendula och celandine. Men missbruk inte dessa örter, såväl som behandling av utslag som de torkar och ömma babyhud.

Hur smeder man svett på nyfödda?

Så vi har redan insett att alla feta salvor och krämer, även om de är medicinska, inte behövs. De används endast när det finns blåsor på hudutslag och pinnen blir smittsam. Därefter ordinerar läkaren den nödvändiga salva.

För behandling av huden, speciellt i vecken (den vanligaste placeringen av svettning), använd babypulver utan dofter eller ännu bättre den vanliga potatisstärkelsen, som absorberar överskott av fukt och har en baktericid effekt.

Potniku hos nyfödda i ansiktet behandlar samma, än och på en kropp. Endast här med en stark lesion är det möjligt att ständigt blötta huden med vattendroppar som blötläggs i infusioner. I öppna områden passerar det mycket snabbare, speciellt om det är flera gånger om dagen att lägga sig under en ren torrlapps huvud.

Nu vet du hur man tar bort mönstret från nyfödda med enkla metoder. Men glöm inte att alla är otillräckliga, om du fortsätter att lägga barnet i alltför varma kläder och uppifrån och att täcka med en filt. Naturliga tyger för kläder och rena underkläder - är viktiga egenskaper för behandling av svett.